23948sdkhjf

Diatom på opkøb

Diatom har de seneste haft en markant organisk vækst og nu vil man booste væksten med opkøb af selskaber inden for virksomhedens kompetenceområder.

I sidste uge blev Hvidovre-virksomheden Dacos således overtaget af Diatom.

Dacos er storleverandør af diverse forbrugsvarer til hospitaler og laboratorier. Det er blandt andet et område, hvor Diatom via datterselskabet Drifton allerede har en stor kundebase og en bred knowhow.

Vigtigt at være first mover

Opkøbet af Dacos er det første af flere opkøb de kommende år. Det skal styrke profilen for Diatom i markedet og sikre en endnu bedre oplevelse for kunderne.

- Med overtagelsen af Dacos kan vi tilbyde en bredere pallette af produkter til eksisterende kunder, samt åbne op for et tæt samarbejde med nye kunder. Nu har vi tilmed fået nye og stærke leverandører, så vores produktudbud bliver udvidet betydeligt, siger Allan Orland, der er administrerende direktør for Diatom, i en pressemeddelelse.

Købet betyder også, at Allan Orland vil ansætte to eller tre nye medarbejdere med laboratoriebaggrund for at forbedre kundeoplevelsen yderligere.

- Netop inden for leverance af løsninger til laboratorier er det vores absolutte mål at være ”first mover”, og med det mener jeg, at vi hurtigt kan udvikle og udbyde komplette løsninger der gør hverdagen lettere for kunderne, herunder automationsløsninger fra vores datterselskab Dia-Tech A/S. Vi kan kombinere vores forskellige kompetencer til stor fordel for kunderne, udtaler Allan Orland.

Satser på Spanien og Tyskland

Diatom bliver mere og mere international og vil i de kommende år øge eksporten yderligere til det europæiske marked for laboratorieartikler.

På nuværende tidspunkt eksporteres omkring 25 procent af salget – blandt andet takket være en betydelig eksport til det tyske og spanske marked - men det tal forventes at stige betydeligt i de kommende år.

For at øge salget på det spanske marked har Diatom desuden ansat en lokal spansktalende medarbejder, der skal være ansvarlig for salget af laboratorieartikler til spansktalende lande.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093