23948sdkhjf

EMO-messen er åbnet: Alle taler om automation

Der var stor tilstrømning til EMO-messen, som startede her til morgen i Hannover.

Ja, der er mange nye CNC-fræsere og CNC-drejemaskiner, men det, som sælgerne viser mest frem, er nok automation til de maskiner. Rigtigt mange af de udstillede maskiner bliver vist med en form for automation. For det kniber med kvalificeret arbejdskraft til industrien til at betjene maskinerne i hele Europa.

De store tyske producent af drejemaskiner Index viser eksempelvis sine robotceller, som forsyner firmaets maskiner med nye emner. Der er også tilbygget en målestation, så man sørger for at holde målenøjagtigheden. Hvis emner viser sig at være unøjagtige, kan de blive lavet om eller kasseret. Så foregår den del af produktionen også automatisk.

Et andet sted kan man se det unge belgiske firma RoboJob. Firmaet startede i 2010 med løsninger til automatisk maskinbetjening, og er vokset siden. I dag er der 60 mand ansat, og virksomheden vokser stadig. Virksomheden fremstiller blandt andet et "intelligent bord", hvor man kan opsætte sine emner, og hvor en robot så betjener maskinen.

Maskinproducenten Haas viser en mere enkel reol med en robot, som genkender emnerne og fodrer maskinen.

Som vanligt bliver der talt et hav af forskellige sprog på EMO-messen: Svensk, engelsk, dansk, kinesisk, japansk, hollandsk - og naturligvis tysk.

Et sted, der bliver talt dansk, er på Universal Robots stand i Hal 9. Det er første gang Universal Robots er med på EMO-messen. Firmaet viser blandt andet en svejseløsning, som er udviklet af partneren Bot.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109