23948sdkhjf

Dansteels russiske ejer holder sig fortsat fri af vestens sanktioner

Mere end 1.000 russere er blevet sanktioneret af Vesten, men en af landets allerrigeste oligarker styrer stadig fri. Det skriver Børsen.

Vladimir Lisin er Ruslands tredjerigeste mand, og under hele krigen i Ukraine har han holdt lav profil, og er indtil videre kun blevet sanktioneret i Ukraine og Australien.

I Danmark er Vladimir Lisin bedst kendt som ejer af stålkoncernen NLMK, der også driver Dansteel i Frederiksværk. Herudover har NLMK også et stort stålværk i Belgien. Og kritikere mener, at det netop er de europæiske stålværker der gør, at Lisin har formået at styre fri af sanktioner.

- Jeg ønsker selvfølgelig ikke, at folk i Danmark eller Belgien skal miste deres job. Men jeg ønsker heller ikke, at folk som Lisin skal gå rundt og føle sig hævet over sanktionerne, bare fordi de ejer virksomheder, siger den ukrainske politiker Oleksij Hontjarenko til Børsen.

Vladimir Lisin er dog ikke længere eneejer af Dansteel. I efteråret 2022 indgik NLMK en aftale med NLMK Belgium Holdings (NBH) om at integrere NLMK Dansteel.

NLMK Belgium Holdings er et joint venture, som NLMK indgik med den belgiske investeringsfond SOGEPA (Société wallonne de Gestion et de Participations S.A) i 2019 med en ejerandel på 49 procent til hver. Det fælles selskab fik ejerskabet over seks af NLMK’s fabrikker i Vesteuropa.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094