23948sdkhjf

Bladt Industries i gigantisk udvidelse

Bladt Industries er gået i gang med udgravningen til en kæmpe udvidelse af virksomhedens fabrik i Aalborg. Det skriver Bladt på sin hjemmeside.

I samarbejde med Aalborg Havn er man i gang med at pilotere et større område, der skal sikre, at Bladt kan arbejde på flere offshore substations (OSS’er) ad gangen. Over de kommende år skal stålproducenten nemlig producere fem 880 MW transformerstationer i samarbejde med Semco Maritime, der kommer til at udgøre centrale dele af gigantiske internationale havvindmølleprojekter.

- Vi får 110.000 kvadratmeter – omtrent svarende til 15 fodboldbaner. 60.000 kvadratmeter reserveres til brug til fremtidige OSS’er – med fuld infrastruktur – tekniske bygninger med elektricitet, komprimeret luft og vand – og opsamling af alt vaskevand fra OSS-vaske, så vi behandler det på en miljømæssig forsvarlig måde. Al infrastruktur udføres i jordforankrede rør med mulighed for udskiftning/yderligere infrastruktur, siger Søren Schlott Mikkelsen, vice president operations management office hos Bladt Industries.

- Yderligere 50.000 kvadratmeter vil blive brugt til oplagring/montageplads for større dele – for eksempel til eksterne platforme og boat landings. De første dele vil ankomme senere i år, tilføjer han.

Hver transformerstation vejer mellem 2.500 og 4.500 tons og er af en ganske anselig størrelse. Som en del af projektet udvides vejen hen til kajen derfor til 30 meter i bredden med fuld asfaltbelægning, så de færdige transformerstationer kan transporteres direkte til kajkanten uden at skulle igennem produktionsområdet. Ligeledes udvides platformen på kajen, så de kan køres direkte ombord på skibene, og vanddybden ved kajkanten øges fra 9,7 meter til 11 meter.

Hos Aalborg Havn er man i sagens natur begejstrede for, at en af havnens allerstørste lejere nu udvider produktionen.

- Dette projekt er fantastisk for erhvervsudviklingen på havnen. Når nogle af områdets aktører spiller så vigtig en rolle i udviklingen af grøn vindenergi og placerer produktionen i Aalborg, er det et udtryk for, at vi er gode til at skabe rammerne for innovative aktører, der bidrager til grøn vækst og nye arbejdspladser i området. Så vi strækker os gerne langt for at lykkes med sådanne projekter, siger administrerende direktør Kristian Thulesen Dahl, i en pressemeddelelse.

Produktionen af transformerstationerne påbegyndes efter planen i efteråret, når de rå stålkonstruktioner dertil lander i Aalborg. Derudover skal Bladt Industries også producere 176 transition pieces til samme projekt.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.783