23948sdkhjf

Nyt samarbejde giver høj-effektive motorer til industrien

Den store automationskoncern Rockwell Automation har indgået et eksklusivt samarbejde med det innovative motorfirma Infinitum.

Rockwell Automation vil fremover bruge Infinitums lette og energieffektive lavvolt motorer i en ny klasse af høj-effektive motorer.

- Det vil give en væsentlig energibesparelse og spare omkostninger for kunder globalt, og det vil hjælpe dem til at reducerer deres carbon footprint og blive mere bæredygtige, skriver Rockwell Automation i en pressemeddelelse.

Samarbejdet mellem de to firmaer vil kombinere Rockwells PowerFlex teknologi med Infinitums høj-effektive og patenterede Aircore EC motorer.

Rockwell fremhæver, at Infinitums motorer er halvt så store og halvt så tunge som konventionelle motorer, bruger 66 procent mindre kobber og forbruger 10 procent mindre energi end traditionelle jernkerne-motorer.

Infinitum har i deres motorer netop fjernet jernkernen. I stedet er kobbervindingerne lagt ind i et printkort (PCB). Det fjerner flere af de uheldige bivirkninger, der er med en jernkerne-motor, og gør også motorerne væsentligt mere lydsvage. Det betyder også, at der bruges væsentligt mindre råvarer til at producere motorerne.

- Vi har længe anerkendt fordelene ved Infinitums integrerede motor og drev, på grund af dets klasseledende energieffektivitet, bæredygtighed og brugervenlighed, siger Barry Elliott, adm. direktør for Power Control hos Rockwell Automation.

Rockwell Automation og Infinitum har samarbejdet siden 2021, da Rockwell valgte at investere i Infinitum.

Omkring 40 procent af al den elektricitet, der bruges globalt, bliver ifølge IEA brugt i elektriske motorer. Derfor er det i høj grad værd at se på elmotorers effektivitet.

Infinitum hører hjemme i Austin, Texas, mens Rockwell har hovedkvarter i Milwaukee, Wisconsin.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125