23948sdkhjf

Monitor ERP System lancerer banebrydende miljøfunktionalitet

Den globale Hudiksvall-virksomhed Monitor ERP System har specialiseret sig i forretningssystemer til fremstillingsindustrien og arbejder i tæt samarbejde med sine brugere indenfor industrien. På den måde kan de identificere, udvikle og forfine funktioner i forretningssystemer, der gør det nemt at drive virksomhed, og som skaber vækst og styrker deres kunders konkurrenceevne. Den seneste miljøfunktionalitet "Sustainability by Monitor" i Monitor ERP-forretningssystemet er banebrydende og vil vise vejen for mange virksomheder i kampen for at forbedre klimaet.

I dagens fremstillingsindustri er miljøkravene højere end nogensinde. For at kunne konkurrere på et globalt marked skal virksomheder nu også kunne konkurrere på deres emissionsdata ud over pris og leveringstid. Monitor ERP stopper aldrig med at udvikle sit forretningssystem og har derfor udviklet "Sustainability by Monitor" som hjælper virksomheder i fremstillingsindustrien med at måle deres virksomheds miljøpåvirkning, evaluere den og tage strategiske tiltag for at reducere emissioner og ressourceforbrug.

Monitor ERP System er den første blandt sine konkurrenter, der arbejder med denne type miljøfunktionalitet. Virksomheden har 40 % af markedsandelene i det industrielle Sverige og kan derfor sætte indtryk på, hvordan Sverige leverer i forhold til bæredygtighed i form af reducerede klimaaftryk. Med 5.000 kunder på verdensplan håber Monitor også at gøre indtryk globalt.

"EU-direktivet, CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), betyder, at selv små og mellemstore virksomheder skal udarbejde bæredygtighedsrapporter efter den nye rapporteringsstandard, ESRS (European Sustainability Reporting Standards), med start i 2026. Ved at supplere de data er allerede i forretningssystemet med information vedrørende energiforbrug og kuldioxidækvivalenter (CO2e), Monitor ERP kan beregne dit klimaaftryk på vareniveau og hjælpe med at strukturere emissioner på virksomhedsniveau (ifølge Scope 1, 2 og 3). Ved at synliggøre CO2e på råvarer, distributører, maskiner og fabrikkens samlede emissioner, kan du evaluere din forretning og tage strategiske tiltag for at reducere emissioner og ressourceforbrug,” siger Maria Flöjt, Business Development hos Monitor ERP System.

Dette vil bølge gennem hele forsyningskæden, da alle stræber efter smartere og mere bæredygtige valg. Monitor har haft fire testpiloter, der har prøvet Sustainability by Monitor, bl.a. virksomheden National Halmstad, som er en virksomhed, der har specialiseret sig i fremstilling af højkvalitets gummi-, plast- og fiberprodukter. Virksomhedernes tilbagemeldinger fra brugen er, at de både er glade og taknemmelige.

"Den største værdi af Sustainability by Monitor er, at det hjælper os med at identificere produktgrupper, der har den største CO2e-påvirkning, hvilket igen giver os mulighed for at finde plads til forbedringer. At have den omfattende bæredygtighedsinformation samlet ét sted gør dataindsamlingen effektiv og overskuelig. Det giver os tryghed,” siger Daniel Cervin, kvalitets- og miljøchef i National Halmstad.

“Vi håber, at Sustainability by Monitor vil hjælpe vores brugere med at reducere deres miljøudledning, og at dette vil have en positiv effekt på miljøet. Vi er stolte af, at vi kan være med til at bidrage til en bedre verden gennem vores nye miljøfunktionalitet, Sustainability by Monitor, og vi håber selvfølgelig, at nye virksomheder har lyst til at være med på rejsen,” slutter Maria Flöjt.

 

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078