23948sdkhjf

Lang vej før Bladt Industries når fuld kapacitet på Lindø

Industrigiganten CS Wind overtog i juli danske Bladt Industries. Med i handlen fulgte produktionsfaciliteter i Aalborg og på Lindø.

Specielt fabrikken på Lindø har dog været et smertensbarn for Bladt. Det skriver Fyens.dk.

Fabrikken skal producere monopæle, og blandt andet levere 41 af de store stålkonstruktioner til Ørsted. Der er dog lang vej, før produktionen på Lindø er i fulde omdrejninger. Det fortæller vicedirektør for CS Wind, Knud Bjarne Hansen, til Fyens.dk.

Han forklarer, at de forrige ejere ikke har haft den fornødne respekt for, hvad det kræver at bygge en produktion op. Derfor vurderer han, at fabrikken på Lindø lige nu kører på mindre end 10 procent af sin kapacitet.

- Det tager mindst et år at tune til en stabil produktion. Det er ikke piece of cake. Når du starter en produktion af tårne, bruger du også tid på at planlægge. Hvis du er dygtig, får du din produktion op på 30-40 procent i løbet af det første år, den er i drift, og du er rigtig dygtig, hvis du får den op på 80 procent det andet år, siger Knud Bjarne Hansen til Fyens.dk.

Blandt Industries lejede sig ind på Lindø i 2013, men omkring årsskiftet 2017/2018 droslede med helt ned for aktiviteten på det tidligere værft for atter at begynde en opskalering for et par år siden.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.75