23948sdkhjf

Maskinfabrikken Eskimo skifter hænder

Odder-virksomheden Itools har overtaget Maskinfabrikken Eskimo i Herning. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Itools har blandt andet Peter Mads Clausen (Danfoss) i ejerkredsen, og har længe haft et tæt samarbejde med Maskinfabrikken Eskimo.

Maskinfabrikken Eskimo producerer murerværktøjer, mens Itools er specialiseret i værktøjs- og sikkerhedsløsninger til håndværk og industri.

Med opkøbet er det Itools’ ambition at gøre de to brands til en stor europæisk spiller indenfor innovativt håndværktøj.

- Med købet vil vi opnå mange synergieffekter for både Maskinfabrikken Eskimo og Itools. Men vigtigst er, at vi får en solid platform for fremtidig vækst. Med vores samlede produktportefølje og det samlede produktions-setup giver det plads for store ambitioner – især på eksportmarkederne. Og vi får nu den nødvendige størrelse til at sætte turbo på udviklingen af nye værktøjsløsninger, siger Ulrik Bruhn, administrerende direktør for Itools.

- Maskinfabrikken Eskimo er jo en institution i byggebranchen. Og hos Itools er vi utrolig stolte af at bære den fakkel videre, som blev tændt i 1926, tilføjer han.

Med vores samlede produktportefølje og det samlede produktions-setup giver det plads for store ambitioner – især på eksportmarkederne Ulrik Bruhn, administrerende direktør for Itools

Søren Madsen, ejer af Maskinfabrikken Eskimo, har på få år formået at tredoble virksomhedens omsætning. Så hvorfor lade stafetten gå videre nu?

- Maskinfabrikken Eskimo har bestemt været et hjertebarn. Vi taler jo om arvesølvet indenfor dansk værktøj. Men når der står 1963 på min dåbsattest, så maner det jo til refleksion om fremtiden. Jeg kommer fremover til at koncentrere mig om Jasa Company A/S, der er blevet en temmelig stor virksomhed, og om at få en lidt bedre work/life balance – som vi siger på jysk. Så jeg oplever det mere som et generationsskifte end et frasalg. Og hvis nogen kan tage vare på mit hjertebarn, og udvikle Maskinfabrikken Eskimo videre, så er det Itools, udtaler Søren Madsen.

Daglig leder hos Maskinfabrikken Eskimo, Mie Skovbo Augustsen, glæder sig også til at blive en del af Itools:

- Med det jeg kender til Itools og mine nye kolleger i Odder, så er jeg sikker på, at Maskinfabrikken Eskimo bliver styrket betragteligt. Itools har nogle gode værdier, hvor mennesket er i centrum, masser af potentielle forhandlere af murerværktøj i hele Europa, og så er Itools stærke på marketing.

Maskinfabrikken Eskimo blev grundlagt i 1926 og er den største leverandør af murerværktøj til det danske marked. I dag har de 16 ansatte. Rent produktionsmæssigt forbliver Eskimos produktion i Herning.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094