23948sdkhjf

Markant fald  i industriens produktion

Medicinalindustrien har været motor i den danske industri det seneste år. I juli trækker den voldsomt ned

Stort produktionsfald i medicinalindustrien trækker den samlede produktion i industrien ned fra juni til juli. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Her fremgår det, at produktionen i industrien faldt 10 procent fra juni til juli. Alene i medicinalindustrien faldt produktionen 19,2 procent.

Det er ikke unormalt, at der er store udsving i produktionen i medicinalindustrien.

Det skyldes, at branchen er præget af få og store virksomheder som eksempelvis Novo Nordisk. Det påpeger Las Olsen, som er cheføkonom i Danske Bank.

- Det er medicinalindustrien med Novo Nordisk i spidsen, der har sikret, at vi overhovedet har haft vækst på det seneste, og hvis de har haft en enkelt lidt langsommere måned, så vil det kunne ses i de samlede tal, skriver han i en kommentar.

Medicinalindustrien er den største branche i den danske industri. Og netop denne branche med Novo Nordisk i spidsen har været motoren i den danske industri det seneste år.

I juli i år var den samlede industriproduktion i Danmark 5,4 procent højere end juli i 2022.

I en række lande tæt på Danmark står det ikke helt så godt til. I både Tyskland og Sverige er den samlede produktion i industrien faldet fra juni 2022 til juni i år. I Storbritannien er den steget 3,1 procent, skriver Danmarks Statistik.

Trækker man medicinalindustrien fra, er den danske industriproduktion faldet 10,5 procent fra juli 2022 til juli i år.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11