23948sdkhjf

DI-direktør og Metal-formand i usædvanlig alliance

Administrerende direktør for Dansk Industri, Lars Sandahl, og formand for Dansk Metal, Claus Jensen, kan være uenige om meget, men en helt central udfordring for danske industrivirksomheder får nu de to til at gøre fælles front. Det skriver Børsen.

Det drejer sig om manglen på arbejdskraft. Det er en udfordring, der skal løses hurtigt, hvis den grønne omstilling skal blive en succes, og derfor kommer vi ikke uden om at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark, lyder budskabet fra de to.

- Problemet er blevet endnu større. Hvis du kigger på demografien, så er problemet kæmpestort. Hvis du kigger på alt det, vi gerne vil have og alle de aftaler, vi indgår som samfund: Hvem skal gøre det? Det er fatamorganaer, hvis der ikke er nogen folk til at skabe vindmøllerne, lægge kabler i jorden og alt det her. Så taler vi om noget, der overhovedet ikke kan lade sig gøre, siger Lars Sandahl til Børsen.

Claus Jensen bakker ham op, og fra Dansk Metals side ser man gerne, at der hurtigst muligt bliver gennemført en trepartsforhandling, så der også politisk bliv åbnet op for at hente mere udenlandsk arbejdskraft.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11