23948sdkhjf

Vestas-medarbejdere risikerer tvungen ferie og arbejdsfordeling

De cirka 600 Vestas-medarbejdere på nacellefabrikken på havnen i Ringkøbing kan se ind i et 2024 med mindre aktivitet end i år.

Ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjerns oplysninger blev medarbejderne præsenteret for dette scenarie for 14 dage siden.

Dagbladet skriver, at Vestas-ledelsen forventer, at nacellefabrikken går cirka 25 procent ned i volumen i 2024, men at der vil være fuld produktionen i resten af 2023, hvor der bliver fremstillet lidt over 1.000 naceller.

Som en konsekvens af situationen i 2024 har Vestas-ledelsen ifølge Dagbladet planer om at sende medarbejdere på ferie i uge 1 og 7 og dernæst to ugers uddannelse. Bemandingen vil være den samme som nu, men i de pågældende uger vil der blive lukket ned for produktionen.

I efteråret og slutningen af 2024 går fabrikken "kraftigt ned i volumen", og her vil arbejdsfordeling "helt klart komme i spil", som det hedder.

Medarbejderne fyres ikke, men må deles om arbejdet og gå ned i tid. De får løn af Vestas for de timer, de arbejder, og får så suppleret op med dagpenge.

Meldingen er kommet oveni, at de timelønnede medarbejdere på Vestas-fabrikker i Ringkøbing-Skjern Kommune og på flere andre lokationer tirsdag valgte at nedlægge arbejdet. Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse sluttede fredag morgen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.329