23948sdkhjf

Vestas-strejke fortsætter: Fagforening opfordrer medarbejdere til at genoptage arbejdet

Tirsdag nedlagde medarbejderne arbejdet på Vestas-fabrikker i Lindø, Ringkøbing, Nakskov og Videbæk på grund af utilfredshed med de lokale lønforhandlinger, der har stået på siden foråret.

Torsdag morgen fortsætter strejken på fabrikkerne i Videbæk, Ringkøbing, Nakskov og Lindø, og den har ligeledes bredt sig til vingefabrikken i Lem og Vestas’ lager i Skjern. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Formand for fagforeningen 3F i Ringkøbing-Skjern, Henning Boye Kristensen, forklarer, at han forventer, at de strejkende bliver indkaldt til møde i Arbejdsretten senere i dag, og da der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, forventer han, at medarbejderne bliver pålagt at gå i arbejde igen.

Han opfordrer dem da også til at genoptage arbejdet.

- Jeg vil sige det på den måde, at jeg forstår deres utilfredshed med resultatet. Det ligger langt under, hvad der ellers er givet i industrien. Derfor forstår jeg udmærket medarbejdernes utilfredshed. At de har valgt at gå hjem, tager jeg afstand fra, siger Henning Boye Kristensen til TV Midt-Vest.

Ifølge de oplysninger, Dagbladet Ringkøbing-Skjern har, ligger Vestas' løntilbud langt under det gennemsnit på 3,14 procents lønforhøjelse, som de gennemsnitlige lokale lønforhandlinger på metal-området har resulteret i.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.877