23948sdkhjf

Vestas-ansatte strejker: Utilfreds med lønforhandlinger

Ansatte på tre af Vestas' danske fabrikker har nedlagt arbejdet i forbindelse med strandede lønforhandlinger

Timelønnede ansatte på flere af Vestas' fabrikker i Danmark har nedlagt arbejdet. Det skriver både Dagbladet Ringkjøbing-Skjern og B.T.

Arbejdsnedlæggelserne er angiveligt sket på grund af utilfredshed med lønforhandlinger, der har stået på i længere tid.

Det skulle angiveligt dreje sig om ansatte på fabrikkerne i Lindø, Ringkøbing og Videbæk. Produktionen i Esbjerg og Nakskov skulle ikke være ramt.

Henning Boye Christensen, der er formand for 3F Ringkjøbing-Skjern, giver over for Dagbladet Ringkjøbing-Skjern sit bud på årsagen til strejken:

- Vestas har haft lokale lønforhandlinger siden foråret, men har ikke kunnet opnå enighed, og medarbejderne har stemt nej til resultatet. I går mødtes de respektive organisationer til møde i København, men det kom der ikke noget ud af, og jeg kan forestille mig, at det er utilfredshed hermed, der har ført til arbejdsnedlæggelsen, siger han til avisen.

B.T. har talt med Vestas, der naturligt nok er ked af, at produktionen på den måde bliver påvirket.

- Vi er ærgerlige over, at vi ikke kan nå til enighed, da vi mener, at vi i vores tilbud både har taget hensyn til de timelønnede produktionsmedarbejdere i Vestas uden at gå på kompromis med Vestas’ økonomiske situation, siger Vestas' PR-chef, Claes Lautrup Cunliffe, til bt.dk..

/ritzau/

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.766