23948sdkhjf

Give Steel leverer komplekse stålkonstruktioner til ”Børneriget”

Give Steel leverer stålkonstruktionerne til Mary Elizabeths Hospital, også kendt som Børneriget, hovedstadens nye børnehospital.

Byggeriet er i fuld gang, og kompleksiteten er stor på grund af de mange forskellige typer stålspær.

Samlet set drejer det sig om cirka 1.500 tons GSY kompositbjælker og 889 tons øvrigt konstruktionsstål.

GSY-bjælken er særlig, fordi bjælkerne kombineres med beton, hvilket skaber et slankere etagedæk med mulighed for højere loftshøjde og lavere konstruktionshøjde.

Store vinterhaver

Vinterhaverne, som bliver hygge- og opholdsrum, er tæt på at være færdigmonterede.

Og de har været udfordrende at montere, fordi der er brugt valsede spær, som er store og tunge at håndtere. På vinterhaverne og taghuset pålægges trapezplader.

En anden udfordring har været den stærkt begrænsede plads rundt om byggeriet. For den københavnske trafik, de omkringliggende bygninger og de mange vejtræer er elementer, der skal tages ekstra hensyn til, når de store kraner og lifte skal i aktion.

Innovativt børnehospital

Hospitalet bliver en selvstændig enhed på 60.000 kvadratmeter fordelt på otte etager, som vil rumme blandt andet 200 sengepladser, 15 operationsstuer, 14 fødestuer og mere end 1.000 medarbejdere.

Det kommer til at rumme behandlinger for børn, unge, fødende og deres familier, hvor alle forløb og funktioner bliver tilrettelagt, så børn og forældre flyttes mindst muligt.

Derudover skaber det nye hospitalsbyggeri rammerne for, at familier får mulighed for at være sammen og have en så almindelig og tryg hverdag som muligt, ved indlæggelser og undersøgelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109