23948sdkhjf

Dansk producent af køleteknik opkøbt af svenskere

Den svenske teknikkoncern Nordic Climate Group ekspanderer yderligere i Danmark ved at opkøbe PVN Køleteknik med hovedkontor i Ringe på Fyn.

Gennem dette opkøb styrker Nordic Climate Group sin position i Danmark samt som en af Nordens førende installationsvirksomheder inden for køle-, varme- og energiløsninger. Ambitionen er at udvide den danske forretning via flere opkøb.

Nordic Climate Group, der blev grundlagt i 2021, har i dag med opkøbet af PVN Køleteknik en omsætning på 3,4 mia. svenske kr. (2,1 mia. kr.), omkring 1.200 medarbejdere og 70 lokale afdelinger i Norden.

Stærkt forankret på Fyn

PVN Køleteknik, der blev grundlagt for over 60 år siden, drives i dag af tredje generation, og leverer både installationer og service samt udvikler og fremstiller køleudstyr til flyindustrien. Virksomheden har en omsætning på cirka 65 mio. kr. og 30 medarbejdere.

– Efter flere års udviklingsarbejde tager vi nu det næste skridt ved at blive en del af Nordic Climate Group. Det gode teamwork i virksomheden er det, der gør, at vi nu er klar. Vi er stærkt forankret på Fyn og ser store muligheder for udvikling inden for koncernen, især sammen med Sa-Al Køleteknik, fortæller Thomas Panum, administrerende direktør hos PVN Køleteknik.

- PVN Køleteknik står stærkt med sine satsninger på naturlige kølemedier, digitalisering og kvalitetsprocesser. Takket være vores mangeårige erfaring inden for produktion og installation ser vi mulighed for at opnå klare synergier med de andre virksomheder i Nordic Climate Group. Nu får vi unikke muligheder for samarbejde både i Danmark og de øvrige nordiske lande. Det føles virkelig godt, at vi nu kan arbejde aktivt sammen med branchens førende virksomheder, fortsætter han.

Fokus på bæredygtighed

Grundlaget for Nordic Climate Groups aktiviteter er en stærk lokal markedsposition. Det betyder, at PVN Køleteknik lige som de andre selskaber i koncernen arbejder videre med sit lokale varemærke, at de tidligere ejere fortsætter i de samme roller, og at de nuværende aktiviteter inklusive eksisterende kundeopgaver prioriteres højest.

– Nu hvor vi tager vores andet skridt i Danmark, vil vi bygge videre på idéen om at få de bedste virksomheder i de lande, hvor vi opererer, med i koncernen. I dialogen med PVN Køleteknik har vi især værdsat deres fokus på bæredygtighed, interesse for kompetenceudvikling og deres brede kundeunderlag, fortæller Fredrik Gren, administrerende direktør, Nordic Climate Group.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.018