23948sdkhjf

Får 60 nye medarbejdere: Mekoprint i nyt opkøb

Industrikoncernen Mekoprint i Støvring har gennem de seneste år øget omsætningen markant, og nu fortsætter virksomheden sin vækstrejse med overtagelsen af Seritronic. Opkøbet er et led i Mekoprints vækststrategi, som blandt andet indebærer store investeringer i nye kompetencer, produktionsteknologier og virksomheder, der styrker Mekoprints position på markedet.

- Mekoprint og Seritronic supplerer hinanden særdeles godt. Seritronic er en professionel og veldrevet virksomhed med en særlig evne til hurtigt at udvikle løsninger i samarbejde med kunderne. Hos Mekoprint har vi stærke ingeniørkompetencer til de mere krævende behov og dyrker også et tæt samarbejde med kunderne om deres produktudvikling. Med sammenlægningen får vi bredere kompetencer, og det bliver en fordel for alle vores kunder, siger CEO Anders Kold fra Mekoprint.

Produktmæssigt har Seritronic især en stærk position på samlede box-build løsninger og hurtige prototyper, mens Mekoprint har en særlig styrke inden for produktudvikling og produktionsmodning. De to virksomheder er begge blandt de største producenter i Skandinavien i segmentet folietastaturer, betjenings- og displayløsninger samt grafiske folier. Efter opkøbet bliver den samlede koncern den største i Nordeuropa indenfor dette segment og blandt de tre største i Europa med en samlet omsætning på over 250 mio. kr.

Behov for generationsskifte

Seritronic har 60 medarbejdere og omsatte i 2022 for 112 mio. kr., mens Mekoprint-koncernen har over 700 medarbejdere og en omsætning på 729 mio. kr. i regnskabsåret 2021/2022. Seritronics ejere, Birgitte Helenius og Hans Henrik Pedersen, påpeger, at salget til Mekoprint er den helt rigtige løsning for at fremtidssikre virksomheden.

- I Seritronic er der nu behov for et generationsskifte. Ved salget til Mekoprint sikrer vi vores medarbejderes arbejdsplads, og vi sender ikke mindst et signal til kunderne om, at Seritronic fremover er i gode hænder. Vi har igennem mange møder og dialoger med Mekoprint erfaret, at vores værdisæt harmonerer både i forhold til kunder og medarbejdere. Det har vi vægtet meget højt i vores beslutninger under salgsprocessen. Birgitte og jeg har den dybeste respekt for Mekoprint, og der er ingen tvivl om, at kunderne får glæde af vores fælles kompetencer i fremtiden. Herudover ser både Birgitte og jeg frem til at blive en del af Mekoprint, siger Hans Henrik Pedersen,der i år 2000 etablerede Seritronic sammen med Birgitte Helenius og Hans Spliid Hansen.

Sidstnævnte afhændede sin andel i 2015 til de to andre og gik på pension. Virksomheden har i dag en fabrik på 3.200 kvadratmeter i Støvring, hvor Mekoprint også har tre fabrikker og hovedkontor.

Styrket salgsorganisation

Den samlede salgsorganisation bliver styrket betydeligt i forbindelse med sammenlægningen. Seritronic har allerede en stærk samarbejdspartner i Tyskland og et salgskontor i Sverige.

Anders Kold har især store forventninger til ekspansion i DACH-regionen (Tyskland, Østrig og Schweiz), og Mekoprint er allerede godt positioneret i Tyskland, hvor virksomheden i mange år har samarbejdet med en rækkestore kunder.

Med sammenlægningen styrker Mekoprint og Seritronic også tilstedeværelsen i Asien, hvor begge virksomheder har tætte relationer med samarbejdspartnere. I det nye setup forbedrer virksomhederne deres evne til at udvikle kundespecifikke produkter og levere dem fra både Asien, Danmark og Østeuropa.

Store investeringer i vækst

Mekoprints overtagelse af Seritronic er et led i koncernens ambitiøse vækststrategi, der indebærer investeringer for over 150 mio. kr. alene i ny teknologi og kapacitetsudvidelser over en treårig periode. Investeringerne sker primært for at imødekomme den stigende efterspørgsel og for at understøtte Mekoprints ambition om at runde en omsætning på 1 mia. kr. i 2025.

I forbindelse med overtagelsen skifter Seritronic navn til Mekoprint Seritronic, der fortsætter som et selvstændigt datterselskab i Mekoprint-divisionen Graphic Electronics. Her er Morten E. Lundgreen divisionsdirektør, og han bliver også ny administrerende direktør for Mekoprint Seritronic. Birgitte Helenius fortsætter som direktør for økonomi og organisationsudvikling, mens Hans Henrik Pedersen fortsat vil være direktør for salg og forretningsudvikling.

- Jeg ser frem til at realisere vores fælles vækststrategi. Der er ingen tvivl om, at sammenlægningen gør de to virksomheder endnu stærkere, og det bliver spændende at samarbejde med alle de nye kollegaer i Mekoprint Seritronic. Jeg har tidligere arbejdet med flere af dem og glæder mig til at genoptage samarbejdet, siger Morten E. Lundgreen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078