23948sdkhjf

Udsigt til nervøst gasmarked

Onsdag steg gasprisen i Europa en overgang med hele 40 procent. Det skete på baggrund af en relativt banal nyhed fra to australske gasfabrikker, hvor medarbejderne har varslet strejke. Det skriver Børsen.

- Det er et voldsomt advarselstegn, at frygten for en mulig strejke er i stand til at få priserne til at stige så voldsomt. Det understreger den nervøsitet, der er i gasmarkedet, siger Arne Lohmann Rasmussen, der chefanalytiker i rådgivningsvirksomheden Global Risk Management, til Børsen.

Han kalder prisstigningen for en ”overreaktion” og understreger, at de europæiske lande lige nu har rigeligt med gas på lager.

Samtidig kan det dog være et varsel om udviklingen i de kommende måneder. En hård vinter kan nemlig være med til at lægge pres på de europæiske gaslagre, og så kan selv små forskydninger i markedet presse prisen op. Selv om der kun eksporteres lidt flydende gas fra Australien til Europa, er de europæiske lande i kamp med blandt andet asiatiske mastodonter som Kina, Japan og Sydkorea om gassen på et globalt marked. Kan de ikke få den gas, de plejer fra Australien, vil de forsøge at købe det andre steder.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/okonomi/gasprisen-skyder-i-vejret-forklaring-findes-i-australien?b_source=borsen&b_medium=row_2&b_campaign=news_2

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078