23948sdkhjf

Stærk kronekurs er dårligt nyt for fynsk værktøjsproducent

En lav kurs på svenske og norske kroner overfor den danske krone har gjort det billigere for danskerne at handle i vores nabolande. Til gengæld er det skidt nyt for de virksomheder, der eksporterer til nabolandene. Det skriver Børsen.

Blandt disse er den fynske værktøjsproducent AM Tooling. Her har man tidligere hentet 40 procent af virksomhedens omsætning i Sverige og Norge. Det er nu reduceret til 10-15 procent.

Lønnen i Sverige er nemlig den samme i kroner, men de svenske konkurrenter har altså valutafordelen. Til gengæld kan administrerende direktør og medejer af AM Tooling, Torben Viby, konstatere, at de lave valutakurser har skabt andre problemer for de svenske konkurrenter, og den fynske virksomhed har fundet nye konkurrenceparametre at slå på.

- Selvom vi er blevet dyrere, vil de gerne handle med os. Vi har gjort os lidt dygtigere og genvundet vores konkurrenceevne lidt. Men prisen har altid en indflydelse, så vi må ikke være ret meget for dyre, siger Torben Viby til Børsen.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/okonomi/kronen-stiger-og-presser-danske-virksomheder?b_source=seneste-nyt&b_medium=row_1&b_campaign=list_16

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11