23948sdkhjf

Ørsted taber milliarder på driften

Energiselskabet Ørsted leverer et driftsoverskud på 10,2 milliarder kroner i første halvdel af 2023. Det er et fald på 22 procent på årsbasis, viser regnskab.

Samtidig er periodens resultat mere end halveret i forhold til samme periode året før. I 2022's første halvår landede nettoresultatet på godt 6 milliarder kroner. I 2023's første halvår figurerer 2,7 milliarder kroner på bundlinjen. Omsætningen har også taget et dyk fra 45,8 milliarder kroner mod cirka 60 milliarder sidste år, oplyser Ritzau.

- Vi er tilfredse med resultaterne i første halvår 2023, hvor vores Offshore-forretning igen kan melde om en solid indtjening, siger koncernchef og CEO, Mads Nipper i en pressemeddelelse.

Indtjeningen fra havvindmølleparkerne udgjorde 9,0 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 3,3 milliarder kroner i forhold til samme periode sidste år.

Gynger og karruseller

Med den dugfriske halvårsrapport i hånden kan Mads Nipper således løfte sløret for forventningerne til resultatet for 2023 - og således også hvor han forventer pengene skal tjenes. 

- Vi fastholder vores forventninger til et driftsresultat på 20-23 milliarder kroner eksklusiv indtjeningen fra nye partnerskaber, der er indgået i løbet af året, siger han, og tilføjer: 

- I forhold til de forventninger, vi meldte ud i vores årsrapport for 2022, forventer vi dog, at indtjeningen i Offshore bliver højere end først udmeldt. Til gengæld forventer vi, at indtjeningen for vores kraftvarmeværker vil falde med cirka 4 milliarder kroner i forhold til 2022 snarere end med cirka 3 milliarder kroner.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079