23948sdkhjf

Panasonic skruer op for varmepumpe-produktionen i Europa

Panasonic Heating & Cooling Solutions flytter hele produktionen af den nye Aquarea L-generation luft-til-vand-varmepumpe fra Asien til virksomhedens fabrik i Pilsen i Tjekkiet.

Det er stigende miljøbevidsthed, øget elektrificering og udfordringer med energiforsyningen, der har skabt et presserende behov for at flytte produktionen af luft-til-vand varmepumper til Europa. 

- Med udvidelsen af den europæiske produktion øger Panasonic den lokale produktion og styrker dermed sit bæredygtighedskoncept, Panasonic Green Impact, der har til formål at reducere virksomhedens samlede CO2-aftryk, skriver Panasonic i en pressemeddelelse. 

Udover et mere skånsomt miljøaftryk vil den nye europæiske produktion også styrke forsyningssikkerheden og nedbringe leveringstiden på luft-til-vand varmepumper i Europa.

Pilsen i 2018

Panasonic åbnede fabrikken i Pilsen i Tjekkiet i 2018 for at producere luft-til-vand indendørsenheder. Løbende har Panasonic skruet op for kapaciteten, og i dag produceres hele virksomhedens sortiment af både indendørs- og udendørsenheder på fabrikken.

Sammen med sit R&D-center i Tyskland har Panasonic Heating & Cooling Solutions nu skabt et fundament for sin forretning på det europæiske marked. 

Håbet er, at man hurtigere kan implementere feedback fra kunderne og samtidig imødekomme efterspørgsel fra både installationspartnere, forbrugere og virksomheder.

Udvidelsen af det europæiske produktionsanlæg blev officielt markeret på fabrikken i Pilsen den 3. juli 2023. Her klippede Masahiro Shinada, CEO i Panasonic Corporation, og M. Michiura, President, Heating & Ventilation A/C Company, det ceremonielle røde bånd.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064