23948sdkhjf

DAC på vej i rummet med Andreas Mogensen

Onsdag 2. august kommer den nyeste version af Danish Aerospace Companys rumcykel, Fergo, ud i rummet.

Det sker ved en opsendelse til ISS-rumstationen på en Nasa-raket, oplyser DAC i en pressemeddelelse.

Senere på måneden kommer den danske astronaut Andreas Mogensen til at gøre sin indtræden på rumstationen, og her skal han blandt andet være med til at bruge rumcyklen, som astronauterne bruger for at holde formen ved lige i rummet.

- Vi er meget spændte på at følge Andreas Mogensens mission fra august. Han er en ekstremt dygtig astronaut, og vi er begejstrede for, at han vil bruge noget af sin værdifulde tid ombord på ISS på at teste og evaluere vores teknologier, siger administrerende direktør i DAC, Thomas A. E. Andersen.

Han fortæller videre, at Fergo-rumcyklen er seneste skud på stammen, efter deres tidligere rumcykel, Cevis, gennem 20 har været i brug.

- De over 20 år med Cevis har bevist holdbarheden af vores produkter, men det er også en stor glæde at kunne levere næste generation af rumcyklen med Fergo, som omfatter opdateret hardware og software, og dermed sikrer en mere problemfri integration – og generelt forbedrer træningsoplevelsen for astronauterne i rummet, lyder det videre fra Thomas A. E. Andersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078