23948sdkhjf

USA: Ørsted får afslag på stor ordre

Rhode Island Energy har afslået Ørsted og Eversources forslag til det store havvindprojekt Revolution Wind 2

Ørsted og Eversource er strandet i Rhode Island, efter at delstatens største elselskab, Rhode Island Energy, har besluttet ikke at gå videre med en langsigtet el-købsaftale (PPA) for havvindparken Revolution Wind 2 på 884 MW. 

Det skriver mediet Offshorewind.

Elselskabet siger, at højere renter, stigende omkostninger til kapital og forsyningskæden samt usikkerhed om de føderale skattegodtgørelser (IRA, red.) sandsynligvis har bidraget til kontraktomkostninger, som elselskabet finder for dyre for kunderne og ikke i overensstemmelse med selskabets eksisterende købsaftaler for havvindstrøm og Affordable Clean Energy Security (ACES) Act.

Afgørelsen fra Rhode Island Energy er et tilbageslag for delstatens mål om vedvarende energi.

Dave Bonenberger, præsident for Rhode Island Energy, siger, at elselskabet sammen med Rhode Island Office of Energy Resources (OER) og Division of Public Utilities and Carriers (Division) nu vil se på andre måder at få etableret mere havvind i delstaten til mere overkommelige priser.

Det fælles tilbud fra Ørsted og Eversource på Revolution Wind 2 var det eneste tilbud, Rhode Island Energy modtog på dets Request for Proposals (RFP), der blev udsendt i oktober 2022.

Ørsted og Eversource udtrykker skuffelse over beslutningen. En talsmand for Ørsted siger, at selskaberne nu vil evaluere deres muligheder for Revolution Wind 2, som indebærer over 2 milliarder dollars i direkte økonomiske fordele for Rhode Island, herunder oprettelse af hundredvis af lokale job og investeringer i forsyningskæden, herunder havneforbedringer og skibsbyggeri. 

Det er uvist, om Ørsted og Eversource vil være i stand til at finde en anden køber til projektet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125