23948sdkhjf

Industrimesse gav indsigt i centrale problemstillinger

Hannovermessen er en af verdens største internationale industrimesser som breder sig ud til mange forskellige markeder såsom automation, elektronik, robotteknologi, instrumentering, overfladebelægningsteknologi, hydrogen og batterier.

Selvom de fleste af Teknologisk Instituts kunder inden for højteknologiske overfladebehandlinger findes på det danske marked, er Hannovermessen et oplagt sted at fange de kommende trends og impulser i industrien og etablere nye mulige partnerskaber. 

Det skriver instituttet i en pressemeddelelse. 

- Vi leverer metalbaserede belægninger som kan ramme bredt inden for rigtig mange markeder. Hannovermessen er derfor en god mulighed for at komme i kontakt med aktører i en række velkendte, men også flere nye markeder, fremfor at fokusere på de meget branchespecifikke messer. Her kan vi blive klogere på industriens kommende behov og problemstillinger og bringe viden hjem, som gør os bedre rustet til at understøtte dansk industri i fremtiden, fortæller seniorkonsulent hos Teknologisk Institut, Espen Hvidsten Dahl.

Løsninger der egner sig til centrale problemstillinger

Selvom Hannovermessen rammer bredt i industrien, så var der i år et særligt fokus på hydrogen og power-to-X, som også var en af de mest besøgte haller blandt messens 130.000 besøgende.

Her var der flere gennemgående problemstillinger som gjorde Teknologisk Institut og potentielle kunder klogere på, hvor Teknologisk Instituts overfladebelægninger kan benyttes, og hvad de kan.

- Det drejer sig for producenterne om materialeudfordringer i forhold til beskyttelse af emner og komponenter, som er kritisk for deres funktion. Det er en industri, der er under pres med forventninger om hurtig produktionsskalering og omkostningsreduktion, samtidig med, at der mangler industristandarder som beskriver krav til egenskaber af materialer og komponenter. Dette gør det udfordrende for producenterne at vælge de rigtige og omkostningseffektive materialer til nye produktionsanlæg, der skal køre på højt blus over mange år. Her har vi et ansvar for at kunne tilbyde rådgivning og overfladebehandlinger som forbedrer slidstyrke, levetid og friktionsegenskaber til anlægskomponenter, forklarer Espen Hvidsten Dahl.

- Samtidig udvikler vi funktionelle belægninger der løser unikke problemstillinger. For eksempel oplever vi god interesse for vores CGO-belægning (Gadolinium-oxid-dopet Cerium-oxid) der benyttes som en barriere for at forhindre ødelæggende strontium-diffusion i såkaldte elektrolyse- og brændselsceller (SOEC/FC), tilføjer Espen Hvidsten Dahl.

Nye markedsmuligheder

Udover at få indsigt i industriens problemstillinger gav messen viden om, hvordan Teknologisk Instituts overfladespecialister kan udvide de markeder, de arbejder med.

- Vi ønsker at udvikle vores markedsforståelse og kompetencer, så vi kan understøtte et bredere spænd af dansk industri med avancerede overfladebehandlinger. Det var derfor rigtig godt at komme i dialog med en lang række virksomheder, der gav os indblik i deres problemstillinger. Således kunne vi finde nye muligheder, hvor vores belægninger kan anvendes, såsom inden for elektronik, sensorer og katalytiske overflader, siger Espen Hvidsten Dahl.

Messen var også en anledning til at skabe nye samarbejder med internationale producenter og vidensinstitutioner, der kan aflede kommercielle opgaver og europæiske forsknings- og udviklingsprojekter.

- Selvom Danmark altid vil være vores kernemarked inden for overfladeløsninger, så vil de løsninger, vi har udviklet til at tilfredsstille det danske marked også være attraktive for internationale virksomheder med lignende problemstillinger. Dialogen med virksomheder i det internationale marked kan samtidig pege på, hvilke områder der er behov for, at vi videreudvikler os på for at kunne tilbyde markedets bedste overfladebehandling til dansk industri, fortæller Espen Hvidsten Dahl.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08