23948sdkhjf

Grundlæggeren af Nassau Door er død

Peter Damgaard Nielsen er død, 85 år gammel. Det skriver Fyens.dk.

Han var egentlig uddannet lærer, men på en sommerferie i Norge i 1965 mødte han nordmanden Roar von der Fehr, der ejede portvirksomheden Windsor Door. Nordmanden overvejede at begynde en produktion af ledhejseporte, og det satte tankerne i gang hos Peter Damgaard Nielsen.

Allerede kort efter hjemkomsten til Danmark fik han den første ordre på en ledhejseport. Det skete en dag, han kørte bilen til service og fik mekanikeren overbevist om at købe en port.

I de første måneder solgte han portene ved siden af lærerjobbet. Det skete fra garagen i hjemmet. I 1966 gik han dog all in på portproduktionen og dannede Windsor Door Danmark sammen med Roar von der Fehr.

I 1970 skiltes deres veje imidlertid, og Peter Damgaard Nielsen etablerede Nassau Door i et gammelt husmandssted i Melby lige uden for Kalundborg. I det første år nåede virksomheden en omsætning på 700.000 kr., blandt andet takket være en ordre fra DSB på syv ledhejseporte til en ny rutebilstation i Svendborg.

Siden gik det slag i slag. I 1971 etablerede man produktion i Ringe, hvor virksomheden også holder til i dag, og siden blev der udvidet med en fabrik i Rudkøbing. Efter 10 års virke, i 1980 havde virksomheden 320 medarbejdere, og havde etableret datterselskab i udlandet.

I 1981 flyttede Peter Damgaard Nielsen til Schweiz, og fratrådte samtidig stillingen som administrerende direktør i Nassau Door. Han var blevet skilt fra hustruen Elsebeth Damgaard, men hun arbejdede stadig i virksomheden, og overtog midlertidigt posten som administrerende direktør de næste fire år.

I 1984 blev Nassau Door noteret på børsen, og i slutningen af 1980’erne forlod Peter Damgaard Nielsen livsværket, da han solgte til odenseanske Micro Matic.

Årene efter blev dels brugt på at rejse, og dels på en farm i Virginia, han havde købt nogle år forinden. Han blev gift med Susanne Damgaard Nielsen i 2009, og i 2020 flyttede de tilbage til Danmark og slog sig ned på Thurø, hvor Peter Damgaard Nielsen døde den 18. juni.

Originalartikel: https://fyens.dk/navne/grundlaeggeren-af-nassau-door-er-doed-peter-damgaard-nielsen-var-drevet-af-en-pioneraand-og-en-nysgerrighed-paa-verden

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11