23948sdkhjf

Dansk virksomhed får aktie i fremtidens superledende kabler

Irske SuperNode, der udvikler energitransmissionsteknologi baseret på superledning, har placeret en ordre på et par 30 kA strømindføringer hos den nordsjællandske virksomhed Mark & Wedell.

Mark & Wedell skal designe, udvikle og fremstille ”state-of-the-art” strømindføringer for test af SuperNodes superledende kabler. Dette partnerskab skal bidrage til at skubbe grænserne for superlederteknologi til energitransmission og fremskynde omstillingen til vedvarende energi.

- Vi er begejstrede for at annoncere vores partnerskab med Mark & Wedell om at udvikle innovative løsninger inden for krafttransmission til omstillingen til vedvarende energi. Vi er overbeviste om, at deres støtte vil være medvirkende til at fremme vores superledende teknologi til transmission med høj effekt, siger Emiliano Frulloni, CTO for SuperNode, i en pressemeddelelse.

Torben Ekvall, CEO for Mark & Wedell, fortsætter:

- Vi er meget glade for dette nyetablerede samarbejde med SuperNode, som har visionen og engagementet i at transportere vedvarende energi fra havvindmølleparker til kysten via tabsfrei superledende kabler"

SuperNode har specialiseret sig i udvikling af innovative energitransmissionskabler, der udnytter egenskaberne ved superledende materialer. Superledende kabler er i stand til at overføre meget store mængder strøm effektivt over lange afstande i et meget mindre overfladeareal end konventionelle kabler. Superledende kabler kan også fungere ved højere strømme og derfor lavere spændingsniveauer end konventionelle kobberbaserede kabler, hvilket betyder, at de kræver betydeligt mindre infrastruktur, materialer og plads og har et mindre miljøaftryk.

Mark & Wedell har i løbet af de seneste 25 år forsynet Big Science-kunder med strømindføringer for strømme mellem 100 Ampere til 25.000 A. Disse kunder tæller CERN, GSI, CEA og INFN med flere. De sidste par år har Mark & Wedell forfulgt en tosporet strategi som på den ene side leverer og udvikler produkter til Big Science-markedet, og på den anden side har forfulgt mulighederne uden for Big Science, især på el-transmissionsmarkedet. Partnerskabet med SuperNode er et er et vigtigt skridt i denne retning.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094