23948sdkhjf

Retursystem styrker maskinfabrik

[i]En lille dansk maskinfabrik har fået ordrer og vækst indenfor retursystemet på bekostning af det ellers altdominerende norske selskab, Tomra.[/i]
Håndteringen af tomme flasker og dåser i danske butikker har skabt en voldsom vækst i metalvirksomheden Anker Andersen A/S, skriver Børsen. Med en ny aftale regner virksomheden med at kunne fortsætte ekspansionen i udlandet. Væksten betyder, at medarbejdertallet på et år er vokset fra 30 til 72.

Anker Andersen fremstiller udstyr, der kan stå for håndteringen af de tomme flasker og dåser, som vi afleverer i det lokale supermarked. Virksomheden står for den del, der befinder sig i baglokalet, nemlig sortering og pakning. Under Dansk Retursystems paraply har butikkerne købt ca. 2000 anlæg, hvoraf Anker Andersen vandt leverancen af de 1500. Desuden har selskabet vundet ordren på opstilling af ca. 350 maskiner, der komprimerer øldåser. I alt betyder de to ordrer en ekstra-omsætning på 150 mio. kr. for den relativt lille virksomhed i Ølholm nord for Vejle.

Anker Andersen A/S har fået stor fremgang på grundlag af masiner til det danske retursystem.- Vi vandt ordrerne på grund af vores innovative produkt og en konkurrencemæssig pris. Vi er glade for, at et lille dansk firma kan klare sig mod det multinationale og altdominerende norske selskab Tomra, der hidtil havde en markedsandel på over 99 pct. siger Steen Petersen, der er salgsdirektør i Anker Andersen A/S, til Børsen.

Det er stadig Tomra, der leverer den del af anlæggene, der vender ud mod kunderne. Men en ny samarbejdsaftale mellem Anker Andersen A/S og it-koncernen Wincor Nixdorf giver forhbninger for den danske virksomhed om også her at stjæle markedsandele og komme ind på det udenlandske marked.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094