23948sdkhjf

Store investeringer spiser af Migatronics overskud

2022 udviklede sig uforudsigeligt for Migatronic, men trods de svære markedsvilkår øgede den nordjyske svejsemaskineproducent omsætning til 387 millioner kroner, hvilket svarer til en fremgang på 12 procent i forhold til året før.

Resultatet før skat landede på 8,9 millioner kroner mod 11,6 millioner kroner i 2021, og tilbagegangen skal hovedsageligt ses i lyset af de store investeringer, som koncernen foretager i disse år.

- Vi investerer mere end 10 procent af omsætningen i vores udviklingsafdeling, og sammenholder vi det med de øvrige store investeringer, vi laver rundt om i organisationen, kan vi godt tillade os at være godt tilfredse med årets resultat, siger administrerende direktør Kristian Morberg Madsen i en pressemeddelelse.

Nedgang i byggeriet – men nye brancher tog over

Året var knap to måneder gammel, da Ruslands invasion af Ukraine mudrede udsynet for 2022, og Migatronic har i lighed med mange andre danske virksomheder været udfordret af usikre forsyningskæder og stigende priser på råvarer og komponenter.

Særligt sidste del af foråret og sommermånederne var uforudsigelige, men en stærk sidste tredjedel af året fik sikret et fornuftigt resultat.

- Det var et udfordrende år, hvor vi så markedet rokere til nye sektorer. Byggemarkedet, som buldrede derudad, var under stor forandring på grund af krigen i Ukraine, men samtidig betød afhængigheden af den russiske olie, at der kom fokus på grøn energi og power-to-X, hvor der også er stort behov for svejsning og i særdeleshed svejseautomatisering, hvor Migatronic er førende, siger Kristian Morberg Madsen.

Migatronic-koncernen beskæftigede i 2022 311 medarbejdere, hvoraf de godt 200 er i Danmark.

Migatronic A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 387 346
Årets resultat før skat 8,9 11,6
Antal ansatte 311 288
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094