23948sdkhjf

Achilles JQS-certificering til Serman & Tipsmark

Den danske hydraulik-virksomhed har gennem en årrække leveret specialløsninger til offshoreindustrien i Norge, og certificeringen kommer som en naturlig forlængelse af dette.
Det Sanistål-ejede Serman & Tipsmark er godt på vej til yderligere gennembrud inden for norsk olie og gas. Kundelisten tæller allerede nogle af de største producenter af offshoreudstyr i verden – blandt andet FMC Technologies og Aker Solutions, og nu tager Serman & Tipsmark yderligere et strategisk skridt i retning af at opnå et solidt fodfæste inden for den krævende norske olie- og gassektor. Serman & Tipsmark har netop opnået den særlige Achilles JQS-certificering, og det åbner op for en hel verden af nye muligheder:

- Det norske offshoremarked hører til blandt de mest krævende brancher i verden. Kravene til eksempelvis sikkerhed og dokumentation er ekstreme, og derfor kan det være meget svært at få en fod inden for. Vi har dog allerede bevist, at vi kan levere nogle helt unikke produkter og kompetencer inden for hydraulik, som nordmændene efterspørger, og qua de ordrer vi allerede har fået, er vi ret optimistiske, forklarer CEO Alex Laursen fra Serman & Tipsmark, og fortsætter:

- Nu bliver vi en del af det eksklusive selskab af leverandører, der er Achilles JQS-godkendt, og dermed får vi langt lettere ved at synliggøre, at vi er kvalificeret til at byde ind på opgaver, og at vi opfylder alle gængse krav.

Achilles JQS står for Achilles Joint Qualification System og er en sammenslutning af aktører inden for den danske og norske offshoreindustri, der blev stiftet i 1991. Formålet er at kvalificere leverandører og optimere indkøb inden for sektoren, og Achilles JQS bruges da også af alle de største inden for branchen, blandt andet Dong Energy, Maersk Oil, ExxonMobil, Chevron, Shell m.fl.

Krævende ordrer
Et af Serman & Tipsmarks specialer er udvikling af et testsystem til afprøvning af hydraulikmoduler til åbning og lukning af oliebrønde på op til 3.000 meters dybde.

En anden – og mere hyppig opgave – er levering af hydraulik-systemer til boreplatformenes boretårne. Her skal systemet sammensætte, presse og skrue borerørene ned i undergrunden. Fællesnævneren er sikkerhed og vished for, at fejl kan udbedres og reservedele skaffes inden for meget kort tid, så en eventuel driftsafbrydelse bliver så kort som mulig.

- Vi har fået flere specielle og krævende ordrer, som vi har løst til stor tilfredsstillelse for kunderne. Sikkerhed kommer før alt andet, og det betyder blandt andet, at dokumentation kan fylde op til halvdelen af en opgave, mens den anden halvdel går til selve projektets udførelse. Det er simpelthen nødvendigt på denne type af opgaver, men det har vi vist, at vi kan håndtere, og det er naturligvis én af årsagerne til, at vi har opnået Achilles JQS-medlemsskabet, slutter Alex Laursen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078