23948sdkhjf

Værft-klynge kommer ud med skindet på næsen efter et år med "utilfredsstillende indtjening"

Karstensen Gruppen, der huser 5 værfter, kommer ud med et plus efter et år fuld af udfordringer

Karstensen Gruppen har haft et svært 2022, men er det til trods kommet ud af regnskabsåret med sorte tal på bundlinjen.

Resultatet viser en positiv indtjening, som dog er mindre end ledelsens forventninger på grund af forskellige udfordringer udefra. I regnskabets ledelsesberetning betegnes indtjeningen også som "utilfredsstillende".

Karstensen Gruppen

Karstensen Gruppen består af virksomhederne:

  • Karstensens Skibsværft, 
  • Danish Yachts
  • Karstensen Shipyard Poland
  • KS Elektro
  • Nuuk Værft

Helt konkret lyder årets resultat på 7,9 millioner kroner mod knap 25 millioner kroner året før. 

Det er især udfordringer i Karstenses Skibsværft, der får regnskabet til at se ud, som det gør.

Udfordrede nybyggerier

I løbet af 2022 har Karstensens Skibsværfts nybygningsafdeling leveret 6 nye skibe til Danmark, Færøerne, Skotland og Norge. 

Nybygningsafdelingen har oplevet betydelige udfordringer som følge af stærkt stigende materialepriser og forsinkelser i komponentleverancer fra eksterne leverandører. 

Det har betydet markant øgede omkostninger, som derved overstiger det budgetterede niveau, står der i en pressemeddelelse.

Karstensens Skibsværfts reparationsafdeling har omvendt haft en indtjening over det forventede niveau, hvilket ledelsen udtrykker tilfredshed med.

KS Elektro blev hårdt ramt af de stærkt stigende materialepriser, især på kabler, hvilket har påvirket årsresultatet for dette selskab negativt.

De øvrige selskaber i Karstensen Gruppen, Danish Yacht, Karstensen Shipyard Poland og Nuuk Værft, har alle haft en god aktivitet og opnået tilfredsstillende resultater, lyder det fra ledelsen.

Nyt værft

Karstensens Skibsværft har i oktober 2022 købt et stort værftsområde i Gdansk i Polen til afløsning for det mindre lejede område, hvor værftet har haft skrogproduktion de foregående 5 år. Investeringen giver værftsgruppen øget kapacitet, der fremtidssikrer værftets nybygningsproduktion og muliggør bygning af væsentlig større skibe.

Karstensen Gruppen ser positivt på 2023, selvom der stadig er udfordringer med høje materialepriser. Der forventes også et positivt resultat for 2023. 

Ordrebeholdningen omfatter i øjeblikket 18 nye fiskefartøjer til en samlet værdi af DKK 4,0 mia. Derudover er der planlagt større ombygninger i værftets reparationsafdeling, hvilket skaber et solidt grundlag for fremtiden og forventes at give god aktivitet og indtjening i det kommende år og fremover.

Karstensen Gruppen A/S
Regnskabsår 2022 2021 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 1,77 1,43 1,41
Bruttofortjeneste 0,27 0,29 0,27
Driftsresultat 5,59 37,80 6,77
Årets resultat 7,91 24,98 2,53
Balancesum 1,05 0,75 0,82
Egenkapital 0,72 0,72 0,24
Antal ansatte 513 506 522
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094