23948sdkhjf

Direktør erkender bedrageri: Svindlede millioner igennem fiktiv montagevirksomhed

Martin Storm Rasmussen, direktør i Fauna Energi og andre selskaber, skrabede millioner sammen ved grov kriminalitet.

En direktør tilstod tirsdag i Retten på Frederiksberg bedrageri for 210 millioner kroner overfor investorer og selskaber. Martin Storm Rasmussen straffes med fængsel i fem år. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke strafudmålingen.

Den nu dømte direktør trak blandt andet 14 millioner kroner ud af en række selskaber via et hvidvasknetværk, har Børsen afdækket tidligere på året.

Et af dem var Nordhavn Montage, der ifølge Virk er en virksomhed, som beskæftiger sig med "anden bygningsinstallationsvirksomhed" og "handel med metaller og metalmalme".

Men Nordhavn Montages funktion har alene været som fakturafabrik, som kunne modtage betalinger, der derefter kunne hæves kontant og gives tilbage til betaleren, siger selskabets kurator Henrik Sjørslev til Børsen.

Nordhavn Montage fungerede også som hvidvaskselskab for andre, og i 2022 blev bagmanden idømt fem års fængsel i en tilståelsessag.

Kendt fra TV

Martin Storm Rasmussens tilståelse faldt præcis et år efter at den 43-årige mand blev anholdt af betjente fra Københavns Politi.

Lige siden har han siddet varetægtsfængslet. Netop opholdet i Vestre Fængsel gjorde ham til en kendt person i en større offentlighed, idet han medvirkede i tv-programmet "Indefra" med Anders Agger på DR.

Erkendelsen faldt i ganske få sætninger og uden nogen forklaring i øvrigt.

- Ja, det er korrekt, svarede han, da forsvareren spurgt, om det var rigtigt, at han svindlede en række investorer for i alt 175 millioner kroner.

Martin Storm Rasmussen bekræftede, at han førte de mange mennesker bag lyset. De var blevet lovet store afkast, hvis de investerede i hans ide med at købe aktiver i konkursboer og derefter sælge dem til et højt afkast.

Men i virkeligheden var der ingen projekter af den slags.

Desuden tilstår han at have svindlet selskaber, der lånte ham i alt 35 millioner kroner.

Offer for "ponzi scheme"

Svindelnummeret kaldes på engelsk "a ponzi scheme". Netop den betegnelse brugte anklager Magnus Petersen, da han bad om en straf på fængsel i fem år og seks måneder.

Det dækker over en slags pyramidespil. For at kunne betale de første investorer er det nødvendigt at få fat i nye.

- De er alle ofre for en systematisk velsmurt maskine, siger anklageren. Blandt investorerne er privatpersoner, der har mistet hele deres opsparing, sagde anklageren

I virkeligheden gik en stor del af de mange millioner til at dække økonomiske problemer i Storm Rasmussens virksomheder. Herunder Fauna Energi, City Logistic, Onside Betting og psykologforretningen Acindria.

Ved anholdelsen sidste sommer lød sigtelsen på 307 millioner kroner, men anklageren er indforstået med, at sagen lander på 210 millioner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078