23948sdkhjf

40-års jubilæum og fokus på nye muligheder

Med 40-års jubilæum på markedet for rørløsninger til offshore-, marine- og den landbaserede sektor har GS-Hydro Danmark A/S i dag sammen med sin nuværende internationale ejer, Interpump Group S.p.A, fokus på nye strategiske planer for engagement i den grønne omstilling og det nordiske marked

Det hele begyndte i Finland i 1974, hvor Göran Sundholm opfandt den flangetilslutningsteknologi, som blev patenteret og har dannet grundlag for størstedelen af GS-Hydro’s aktiviteter indtil i dag. Sammenføjningen af rør uden svejsning, som kan modstå højt tryk, viste sig særdeles effektive i offshore-miljøer, hvor mange kunder tog godt imod produktet, fortæller Henrik Hinz, direktør for GS-Hydro Danmark A/S:

”Det var en succes, men vores placering i Kolding og eksistensgrundlag blev på tragisk vis fjernet ved fyrværkeriulykken i 2004, som fandt sted i samme bygning, hvor vi var placeret. Heldigvis fik vi reddet vores data, så vi kunne servicere vores kunder via vores daværende 16 søsterselskaber. Herefter flyttede vi til Vamdrup, hvor vi lå indtil 2017, hvorefter vi flyttede tilbage til Kolding. Her har vi nu 3000 m2 og en sund forretning. Efter ’oliekrisen’ i 2015 oplevede vi nogle turbulente år, og i 2017 blev GS-Hydro gruppen overtaget af italienske Interpump Group S.p.A, som er en stor spiller på markedet med en omsætning på over 2 milliarder Euro og et produktprogram, der komplimenterer vores forretning rigtig godt. Over de forgangne år har vi haft fokus på den strategiske retning og kunder, hvilket har medført et historisk godt resultat i 2022.

Helt klar til nye strategier og markeder

I dag er virksomheden ikke én enhed i norden, for det norske marked er ikke en del af aktiviteterne. Henrik Hinz er ansvarlig for den svenske del, men det norske marked er en del af de nye mål.

”Vi har taget ved lære af historien og risikoen ved at basere forretningen for meget på en enkelt sektor alene. Derfor forsøger vi i dag også at opnå en bedre balance mellem de tre sektorer – offshore, marine og landbaserede aktiviteter. På det norske marked har vi ikke ambitioner om at få eget selskab i første omgang, men i stedet benytte distributører og facilitere kundebesøg direkte fra Danmark,” fortæller han.

Teknologi og system er også klar til nye energiformer

GS-Hydro Danmarks teknologier henvender sig fint til den grønne omstilling med LNG, vind hydrogen og bioethanol m.m.

”Med afsæt i de nuværende segmenter og kundebase, vil vi omfavne den grønne omstilling endnu mere fremover. De grønne alternativer skrider frem, og de er en del af vores forretningsplan med nye kunder. Det kan være nødvendigt med opdatering af enkelte produkter i samarbejde med vores kunder inden for den grønne teknologi, men eller komplimenterer vores flangesystem denne branche godt. Vi kan godt lide at være en samarbejdspartner for vores kunder, hvor vi yder service og finder løsningsmuligheder i samarbejde m.m.,” forklarer Henrik Hinz.

Om GS-Hydro og Interpump Group

GS-Hydro blev grundlagt i 1974 i Finland af Göran Sundholm - den oprindelige opfinder af flangetilslutningsteknologi. Ved årsskiftet 2017/2018 blev GS-Hydro en del af Interpump Group i Italien. Brandet og GS-Hydro Gruppens organisatoriske strukturer forblev uændret, dog medførte optagelsen i Interpump adskillige fordele og synergimuligheder.

Via Interpump har GS-Hydro og kunderne adgang til produkter fra Brands som:

IMM, Tubiflex, Tekno Tubi, Hypress, Hydralok, Panni, Contarini, Hydroven, Walvoil, Hydro Control.

GS-Hydro Danmark A/S

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096