23948sdkhjf

Dom nærmer sig i sag om Gram Equipment

Siden marts er de to kapitalfonde FSN Capital og Procuritas tørnet sammen i Østre Landsret. Genstand for det hele er Kolding-virksomheden Gram Equipment, som FSN Capital i 2017 købte af Procuritas. Det skriver Børsen.

Kort efter overtagelsen afslørede revisionsselskabet EY imidlertid regnskabsmæssige uregelmæssigheder hos den sydjyske producent af iskremmaskiner. Med andre ord viste gennemgangen, at Gram Equipment havde et stort underskud på driften i stedet for det overskud, man var blevet sat i udsigt.

Dette førte til, at FSN Capital indledte juridiske og kriminaltekniske undersøgelser og indgav en voldgift mod Procuritas i september 2018 med krav om, at indtægter og overskud var bevidst manipuleret gennem falske regnskaber som falske indtægtsgenkendelser på projekter, falske fakturaer og bagdatering af ordrer.

I juni 2020 tilkendte en international voldgiftsret FSN Capital 87 mio. euro - cirka 650 mio. kr. - i erstatning for bedrageri og forsætlig uredelighed.

De penge har FSN Capital dog aldrig modtaget, og det er baggrunden for søgsmålet ved Østre Landsret.

Både FSN Capital og Procuritas har fået udarbejdet skønsrapporter vedrørende den faktiske værdi af Gram Equipment på salgstidspunktet. For Procuritas kommer advokatfirmaet Poul Schmith frem til en pris på mindst 62,7 mio. euro. Det betyder at FSN Capital højst har betalt 27,3 mio. euro for meget, og det beløb mener man allerede er dækket ind af en forsikringsudbetaling på 50 mio. euro.

På FSN Capitals vegne kommer Deloitte dog frem til et andet resultat. De mener, at prisen burde have været 16,3 mio. euro.

Hos Procuritas hævder man ydermere, at det var Gram Equipments ledelse, der stod bag de misvisende tal, som fonden ikke var vidende om. Derfor mener Procuritas, at det er ledelsen, der er erstatningsansvarlig.

- Det handler altså, om fonden kan sige, at vi har ikke noget med det at gøre. Men i realiteten bliver transaktionen gennemført efter godkendelse fra fonden og via repræsentanter, som agerer på fondens vegne. Procuritas beholder købesummen og drager dermed fordel af den svig, der er foregået, sagde Henriette Gernaa, advokat for FSN Capital og partner hos Gorrissen Federspiel ifølge Børsen i retten onsdag.

Parternes advokater skal nu i gang med deres procedurer, inden den endelig dom afsiges

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115