23948sdkhjf

DI: EU tager et stort skridt nærmere regulering af kunstig intelligens

EU-Parlamentet har onsdag vedtaget deres endelige position vedrørende den europæiske AI-Act. Den baner vejen for verdens første regulering af kunstig intelligens. Reguleringen kommer til at få stor betydning for tusindvis af virksomheder, og det er derfor vigtig med fælles retningslinjer, mener DI

Pressemeddelelse fra DI - Dansk Industri

Onsdag formiddag tog EU-Parlamentet endelig stilling til, hvordan kunstig intelligens skal reguleres i hele Europa. Efter sommerferien skal positionen behandles af Det Europæiske Råd, der kan give grønt lys til verdens første regulering af kunstig intelligens, AI.

Der er taget et stort skridt i den rigtige retning, mener DI.

- Vi oplever en meget stor efterspørgsel fra virksomhederne på et fælles europæisk regelsæt, så de ikke bare ved, hvordan de skal forholde sig til kunstig intelligens, men også at de kan vide sig sikre på, at der er fælles spilleregler i hele EU, siger Andreas Holbak Espersen, digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri og fungerende branchedirektør i DI Digital, og fortsætter:

-Der har været store debatter i Parlamentet, så det er først og fremmest positivt, at de står med en samlet position og er klar til at gå ind i trilog-forhandlingerne efter sommerferien. Derudover har Parlamentet taget nogle vigtige skridt i den rigtige retning for den nødvendige fælles regulering af AI. Der er lagt op til klarere rammer for regulatoriske sandkasser på tværs af EU, ligesom de foreslår at sikre en stabilitet for virksomheder og investorer, ved at fjerne Kommissionens mulighed for at tilføje elementer til listen over højrisiko AI uden at spørge Parlamentet og Rådet først, siger Andreas Holbak Espersen,

Der var spænding til det sidste, grundet stor uenighed blandt parlamentsmedlemmerne om, hvorvidt der skal være totalforbud mod brugen af AI-systemer til realtids identifikation med biometrisk data. AI-systemer baseret på biometrisk data til realtids identifikation er systemer, der for eksempel via ansigtstræk afkodet fra et billede via videokameraer i offentligheden kan identificere en persons færden i realtid.

Parlamentets position endte med et totalforbud mod AI-systemer, der baserer sig på biometrisk data til identifikation i realtid.

- Vi forstår godt bekymringen for brug af biometrisk data, men samtidig er der nogle ekstraordinære situationer, hvor det, med en dommergodkendelse, kan være til hjælp. Vi ser derfor også en mulighed for, at Rådet kan trække den endelige regulering i retning af, at man må udvikle og anvende AI-systemer, der baserer sig på biometrisk data, i helt særlige tilfælde siger Andreas Holbak Espersen, digitaliseringspolitisk chef og fungerende branchedirektør i DI Digital.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063