23948sdkhjf

Danmark skal have en Eksportkanon

Danmarks største eksportsuccesser skal frem i lyset, mener Udenrigsministeriet.
Onsdag åbnede Mandag Morgen i samarbejde med Udenrigsministeriet for nomineringer til Danmarks første eksportkanon. Dermed kan alle bidrage med deres bud på, hvilke virksomheder, der er berettiget til en plads i eksportens Danmarkshistorie.

- Jeg vil opfordre alle danskere i ind- og udland til at nominere en kandidat, som de synes, har gjort et usædvanligt godt stykke arbejde for dansk eksport. Vi vil gerne høre alle de gode og inspirerende historier, der bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark, siger handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr.

Sammen med fremtrædende erhvervsledere og førende eksperter vil Mandag Morgen i juni udvælge 50 semifinalister og i september den endelige Eksportkanon. De kanoniserede virksomheder bliver hyldet på en stor event hos Dansk Erhverv i den gamle børsbygning i København den 4. september.

Pia Olsen Dyhr håber, at kanonen vil inspirere flere i erhvervslivet til at springe ud i eksporteventyret:

- Eksportkanonen skal være med til at identificere dansk eksports DNA. Den skal hylde nogle af de folk og virksomheder, der rejser ud i verden for at sælge danske varer og tjenester. Og den skal inspirere andre virksomheder til at tage springet ud på eksportmarkederne i de kommende år – ikke mindst på de nye vækstmarkeder, siger Pia Olsen Dyhr.

Eksportkanonen kommer til at indeholde de vigtigste danske erhvervsbedrifter siden 1989. Skillelinjen er sat her, fordi det globale marked udvidede sig kraftigt efter Berlinmurens fald netop det år. En udvidelse, som rakte ind over alle markeder og brancher.

Hvad mener du? Har Danmark brug for en Eksportkanon – deltag i afstemningen til højre for denne artikel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094