23948sdkhjf

Fra global automation til lokal maskinbetjening

Der er store megatrends, der peger på, at automation er vejen frem, hvis vi skal bevare en industri i Europa.

- Vi vil miste 13 millioner i arbejdsstyrken i Europa over de næste år. Det er en masse erfaring og kompetencer, der går tabt. Fremstillingsindustrien må tænke i automation.

Sådan sagde On Robots direktør Enrico Krog Iversen, da han holdt åbningstale ved Mazaks Automationsdage i morges i Middelfart.

- Samtidig er automation blevet meget lettere. Vi ser nye produkter og nye teknologier, som gør det meget nemmere at automatisere. Før kunne det tage nogle uger at sætte nyt automatiseret maskineri op. Nu og i fremtiden taler vi blot om én dag, sagde han.

Derefter kunne deltagerne studere en række mere konkrete automationsteknologier. Blandt andet kunne man se ABB's Flexloader-system, det tidligere Svia, som bliver produceret i Jonköping i Sverige. Systemet kan ved hjælp af en robot betjene en CNC-maskine med nye emner. 

Man kunne også se On Robots store udvalg af gribere, både elektriske og elektro-pneumatiske gribere.

Der var selvfølgelig også en række CNC-maskiner fra Mazak. Blandt andet en VCN-500 fra Mazaks nye VCN-serie af vertikalfræsere. 

Den har en standard spindelhastighed på 15.000 omdrejninger i minuttet, dynamisk fræsning, og den kan rumme op til 60 værktøjer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11