23948sdkhjf

Dansk ventilationsfirma i opkøb og til kamp mod overisede vindmøllevinger

Danske FabricAir, der gør sig inden for tekstilbaseret ventilation, etablerede i maj 2023 et nyt datterselskab FabricAir Canada i Ontario. 

Her ganske kort tid efter har FabricAir med opkøbet af den canadiske virksomhed Borealis Wind udvidet sine aktiviteter i landet. 

Med opkøbet får FabricAir adgang til et helt unikt produktprogram, fortæller CEO og ejer af FabricAir, Brian Refsgaard i en pressemeddelelse. 

- Vi er glade for at kunne udvide vores produktprogram til vores globale kundekreds med det nye Borealis Ice Protection System. Borealis' hold af ingeniører kombineret med deres innovative koncepter gør det muligt for os endnu en gang at udvide vores produktprogram med en industriel systemløsning, siger han. 

Borealis Wind har udviklet en teknologi, der skal mindske overisning af vindmøllevinger. Det er et stort og ofte overset problem i lande med koldt klima, hvor dannelse af is på en vindmølles vinge medfører store driftstab for ejerne, ustabil leveringssikkerhed for samfundet og kæmpe risiko for personer og materiel i nærheden af en overiset vindmølle.

Stifter af Borealis Wind Inc., Daniela Roeper, indtræder efter overtagelsen i koncernledelsen i FabricAir. Hun vil som vice president fremover få ansvaret for produktlinjen BorealisWind.

- Vi har været heldige at arbejde med FabricAir, siden vi startede Borealis Wind  (2016, red.), og vi er meget begejstrede over nu at blive en del af koncernen. Deres fokus på innovation og kvalitet, samt deres evne til at sætte kunden i centrum passer perfekt med de værdier, som har været vores i Borealis Wind, siger Daniela Roeper. 

FabricAir Canada blev datterselskab nummer 16 i FabricAir-koncernen.

Om Borealis og teknologien

Borealis' løsning installeres i vindmøllens vinger og sørger derefter for, at der ikke opbygges is på vingernes overflade

Løsningen anvender en tekstilkanal til distribution af opvarmet luft inde i vingen

Løsningen kan monteres både i nye som i eksisterende vindmøller

Borealis Wind blev stiftet i 2016 og har installeret sit system i en række vindparker i Canada

Kilde: FabricAir

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.957