23948sdkhjf

ISO-certificering til Kami

Faaborg-virksomheden har har fået en ISO 9001-certificering, som åbner for mulighederne for at levere til blandt andet marine- og offshoreindustrien.
Kami satser i stigende grad på kunder i marine- og offshoreindustrien, som ofte stiller store krav til deres leverandører. For at kapre nye kunder i branchen er det nødvendigt at kunne dokumentere, at man har en ordentlig kvalitetsstyring, fortæller partner Nis Bjerring:

- Det er simpelthen et krav for, at vi kan få ordrer hjem hos især offshore-virksomheder, at vi har certificeringen på plads. Det er et grundkrav, som vi vil leve op til, så vi kan fortsætte udviklingen af leverancer til branchen.

Nis Bjerring blev partner i Kami i august 2012 og har haft fokus på certificeringen fra begyndelsen.

- Da jeg kom ind i virksomheden i august gik jeg med det samme i gang med at udforme en kvalitetshåndbog. Både for at forberede ISO-certificeringen, men også for at ”komme ind under huden” af virksomheden, siger Nis Bjerring.

Værdi for eksisterende kunder
Også for de nuværende kunder vil kvalitetssikringen have værdi, fortæller partner Peter Billum-Jensen.

- Med certificeringen har vi været inde og se på hele processen fra tegning til levering og registreret eventuelle afvigelser. Hvor de opstår, er det internt eller eksternt, og hvad var årsagen? På den måde kan vi i endnu højere grad sikre, at det produkt, kunden får leveret, er som det skal være. Hvis det viser sig, at et bestemt element i produktionen fører til afvigelser, så kan vi sætte specifikt ind dér – om det så er forkerte tegninger, materialer eller fejl i produktionen.

ISO 9001-certificeringen er kun første skridt på vejen. Fra midten af 2014 bliver det et lovkrav, at producenter skal kunne CE-mærke blivende stål- og jernkonstruktioner til bygninger. Dette vil kræve en EN 1090-1 certificering, som Kami vil have på plads allerede i 2013.

- Vi leverer i forvejen til mange lokale håndværkere, som for eksempel skal have leveret en bjælke, lavet et gelænder eller en trappe. Hvis vi fortsat vil gøre det og opfylde lovkravene, så bliver det et krav, at vi kan CE-mærke leverancerne. Den forventer vi at have i hus i midten af 2013, fortæller partner Claus E. Eskildsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078