23948sdkhjf

Musikglad maskinsælger har været til utallige koncerter

Jan Weier har siden oktober står i spidsen for Junget. Her fortæller han om sin store passion for musik og sine andre interesser indenfor kultur- og fritidslivet

Hej Jan. Vi starter lidt i musikkens verden. Hvis du er til en fest med gode venner og har ansvaret for musikken. Hvilken kunstner er den første, du sætter på playlisten?

- Det er faktisk ofte mig, som ender med at skulle sørge for playlisten i de vennegrupper, jeg er i. Jeg er jo vokset op med 80érmusik, og det er mit foretrukne årti, hvis jeg skal sparke gang i en fest.

- Det kunne være The Cure, Depeche Mode og sågar Madonna. Jeg vil særligt anbefale ”Close to me” med The Cure. Den sparker altid gang i folk.

Hvad hvis det er weekend, og du vil have en oplevelse. Hvad kan du finde på at tage ud og besøge?

- Her bliver vi i musikkens verden, og jeg ville nok tage til en koncert. Det er noget af det, jeg gør allermest, hvis jeg skal ud at opleve noget. Det kan være alt fra bare et lille musiksted, hvor de spiller noget livemusik til en større koncert. Det skal så gerne kombineres med at få noget mad på en restaurant. De to aktiviteter kan give en god aften.

Jan Weier

42-årige Jan Weier har været adm. direktør for maskin- og værktøjsleverandøren Junget siden oktober 2022

Karriere

2020 – 2022: Bestyrelsesmedlem, ErhvervSkanderborg

2018 – 2022: Adm. direktør, Homag

2015 – 2018: Salgschef, RPC Promens

2006 – 2015 Global Key Account Manager, Sapa Group

Privat

Gift med Maja Weier og sammen har de Mille Mébel Weier (15 år) og Sophia Eva Weier (13 år)

Han er opvokset i Aarhus og bor nu i Højbjerg lidt udenfor barndomsbyen

- Jeg er vokset op med en storesøster, som er lidt ældre end mig. Hun har introduceret en masse musik for mig, da jeg var yngre, og jeg har siden været til utallige koncerter.

- Jeg har fået nogle store oplevelser til festivaler, særligt Roskilde, og i de senere år har det været Northside her i Aarhus. Det er spændende at opleve så meget musik på kort tid. Jeg har også været til en del Depeche Mode koncerter, og der er altid gang i den.

- Bandet mistede desværre ’Fletch’ (bassist og keyboardspiller, red.) sidste år, men det er de to stærke gutter, der er tilbage. De kører på endnu, og jeg har selvfølgelig også booket billetter til koncerten i København i juni.

Så kan vi da lige gå videre over i bøgernes verden. Hvis du har ansat en ny person i dit ledelsesteam, er der så en bog, du vil anbefale vedkommende at læse?

- Jeg elsker at læse bøger, og jeg ville ønske, at jeg havde mere tid til det. Men hver aften, inden jeg går i seng, sørger jeg for at læse lidt.

- I forhold til spørgsmålet har jeg faktisk en situation lige nu, hvor jeg har et ungt talent, som vi er ved at lave noget karriereplanlægning på, og formentlig skal have en ledelsesrolle på et tidspunkt. Jeg har netop anbefalet en bog så sent som i dag faktisk. Det er ’rettidig omsorg’ af Jens Moberg, og den var jeg selv glad for som ny leder.

Direktørens anden side

I artikelserien ”Direktørens anden side” møder du en stribe direktører på en helt ny måde.

Vi kører denne artikelserie, fordi idræt, bøger, film, musik og kultur også er en del af fortællingen om de mennesker, der sidder for bordenden.

- Jens Moberg var en ’big shot’ i Microsoft for nogle år tilbage, men arbejder primært i bestyrelser i Danmark nu. Bogen ramte mig rigtig godt, fordi den sætter fokus på vigtigheden af at kende sig selv for at blive en god leder. Den sætter også fokus på, hvordan du får skabt et hold, der vil arbejde for dig, og at man er leder gavn og ikke af navn. Den er nem at læse og meget overkommelig, men med god indsigt.

Anbefalingen er hermed givet videre. Følger du med i sport?

- Der rammer du min akilleshæl, for sport er en af ting, som aldrig rigtig har ramt mig. Hvis jeg skal se noget, nyder jeg at se cykling, hvis der er en bjergetape i Tour de France. Og jeg er heller ikke mere forskrækket for sport end, at hvis et dansk hold klarer sig godt i en hvilken som helst sport, så kan det godt trække mig til skærmen.

Fair nok. Hvad så med i fritiden, dyrker du motion der?

- Jeg bevæger mig indenfor lidt forskelligt, og det bliver mest til løb, men jeg tager også nogle gange en tur i skoven på mountainbike.

- Jeg er også ligesom en masse andre mennesker blevet glad for padel tennis, det er en sjov sport, og så dyrker jeg en smule styrketræning ved siden af. Jeg har et stillestående arbejde, og så er det ekstra vigtigt for mig at komme ud og bruge kroppen. Jeg kan mærke, det giver en voldsom positiv effekt for hovedet.

Hvad hvis du har en lang køretur, hvilken type podcast sætter du så på anlægget?

- Jeg har altid hørt meget lydbøger, men nu er jeg gået over til podcast, og jeg kan helt vildt godt lide, når de handler om videnskabelige landvindinger. Hvis det handler om universet, bliver jeg helt tændt. Men jeg kan også nyde et kort nyhedsoverblik som ’Genstart’ fra DR. 20-25 minutter om et specifikt emne, der er oppe i tiden, synes jeg er et godt koncept.

Sidste spørgsmål her, og scenariet er, at du har besøg af en ven fra udlandet. Hvad vil du vise frem?

- Jeg er personligt vild med dansk arkitektur og møbeldesign, så jeg plejer at vise noget arkitektur frem, og der er masser af gode områder her i Aarhus.

- Det vil også være fint at få folk med til Marselisborgskoven, hvor jeg cykler mountainbike. Det er et fantastisk område. Hvis vi er i København, vil jeg gerne vise en skæv side af Danmark som Christiania. Det signalerer meget godt vores frisind her i landet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125