23948sdkhjf

Svagt første halvår hos Rias

Trods røde tal i første halvår forventer plastproducenten dog stadig overskud i hele 2012/2013.
Første halvår af 2012/2013 udviklede sig ikke helt som forventet for Rias. Nettoomsætningen faldt med 9 procent til 105,9 mio. kr., og på bundlinjen blev facit et underskud før skat på 4,4 mio. kr. mod et plus på 2,6 mio. kr. i første halvår af 2011/2012.

Ifølge virksomhedens regnskab er udviklingen præget af usikkerheden i den danske og europæiske samfundsøkonomi. Den usikkerhed har sammen med et lavere aktivitetsniveau i industrien ført til, at mange industrielle virksomheder fortsat holder deres lagre på et meget lavt niveau og kun baserer deres indkøb på tidsnære projekter. Samtidig har byggesektoren udviklet sig på et noget lavere niveau end sidste år.

- Efter et svagt første halvår forventer vi et betydeligt forbedret andet halvår. Dette skyldes ikke store positive forventninger til markedsudviklingen, idet vi forudser, at denne fortsat vil være forholdsvis flad. Derimod plejer byggesektoren traditionelt at have et bedre andet halvår. Dertil kommer, at de igangsatte aktiviteter til øgning af eksporten samt styrkelse af forarbejdningsområdet påregnes at få fuld effekt. Det er desuden vores vurdering, at de nyligt aftalte væksttiltag, herunder blandt andet håndværkerfradraget, også vil føre til en mere positiv stemning i byggesektoren med en deraf følgende højere omsætning. Ud fra en helhedsbetragtning forudser vi, at Rias A/S også i andet halvår må agere under vanskelige markedsforhold, siger direktør Henning Hess i en kommentar til regnskabet.

På baggrund af den skuffende udvikling i første halvår har Rias valgt at nedjustere sine forventninger til 2012/2013 som helhed. Nu forventes et resultat på 1-4 mio. kr. mod tidligere 5-9 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094