23948sdkhjf

I. Bergmann påbegynder generationsskifte

Vanløse-virksomhedens grundlægger er så småt ved at trække sig tilbage fra den daglige ledelse for at overlade styringen til sin søn.
I. Bergmann a/s er i færd med et glidende generationsskifte, som for alvor blev tydeligt den 1. maj, hvor Magnus Bergmann formelt overtog direktørstolen fra sin far, Ib Bergmann, der grundlagde virksomheden i 1990.

- Jeg har sagt, at jeg gerne vil fritages for ansvaret, men jeg vil ikke holde op med at arbejde endnu, siger Ib Bergmann til Metal Supply.

Læs også: I. Bergmann gør klar til opkøb

Han fortæller, at generationsskiftet reelt har ligget i kortene de sidste 10 års tid. Overdragelsen af ansvarsområder er derfor foregået løbende, og med virkning fra 1. maj har sønnen Magnus Bergmann altså både overtaget direktørposten og er begyndt at købe sig til en større andel af virksomheden.

Om få måneder flytter Ib Bergmann væk fra det kontor, hvorfra sønnen Magnus i dag styrer I. Bergmann a/s, og selv om han fortsat vil have sit sæde og sin gang i virksomheden, frygter Ib Bergmann ikke, det bliver svært at overlade styringen fuldt ud til sin søn, når den tid kommer.

- Jeg synes, det er fedt, hver gang Magnus overtager et nyt område i virksomheden. Jeg har altid sagt, at han ikke skal gøre det for min skyld, men han har altid haft interesse for det. Jeg er selvfølgelig parat med gode råd og vejledning, hvis Magnus ønsker det, men omvendt har vi også aftalt, at han kan bede mig om at blive hjemme fra arbejde, hvis han ønsker det sådan. Jeg bliver 64 i år, så jeg får ikke problemer med at give slip, lyder det med et smil fra Ib Bergmann.

Bliver en bedre købmand
I. Bergmann a/s har generelt oplevet fremgang og en stabil vækst, siden virksomheden blev stiftet for 25 år siden, men ikke desto mindre er Ib Bergmann sikker på, at sønnike kan gøre visse ting bedre end ham selv.

- Ja, det kan han helt sikkert. Jeg tror for eksempel generelt, at Magnus vil blive en bedre købmand end mig. Og så findes der andre områder, hvor han skal lære sine svage sider at kende og arbejde på dem. Men det er han allerede i fuld gang med, lyder skudsmålet.

I Bergmann a/s – der har til huse på Skalbakken i Vanløse – udfører spåntagende bearbejdning og kan nævne store navne som Bombardier og Siemens blandt virksomhedens kunder. Virksomheden beskæftiger i dag omkring 15 ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.332