23948sdkhjf

Mobile Industrial Robots udnævner ny topchef

Mobile Industrial Robots (Mir), den globale producent af autonome mobile robotter (AMR'er) har udnævnt Jean-Pierre Hathout som President fra 1. maj 2023. 

Hathout afløser Walter Vahey, der forbliver i virksomheden som rådgiver indtil sin planlagte pension i 2024.

Siden 2017 har Hathout været administrerende direktør for SIT Controls USA, hvor han var ansvarlig for SIT-gruppen i Nord- og Sydamerika. 

Forinden han kom til SIT Controls, tilbragte han 17 år hos Bosch, hvor han havde flere internationale ledelsesroller som blandt andet Vice President of Engineering, Vice President of R&D, Regional Asia-Pacific General Manager og Board Vice President for commercial air conditioning. Derudover har Hathout en doktorgrad i maskinteknik fra Massachusetts Institute of Technology (MIT).

- I Jean-Pierre får vi en leder med omfattende erfaring inden for tech-industrien. Han besidder et værdifuldt mix af kompetencer inden for strategi, salg, operations og globalt lederskab, som alle er centrale elementer i forhold til at realisere vores ambitiøse vækstplaner. Han har succesfuldt ledet to forskellige internationale organisationer, der blev opkøbt af et større moderselskab (Bosch). Det gør ham til den perfekte kandidat til at lede Mirs fortsatte vækstrejse, siger Vahey.

En lang overgangsperiode

Vahey fortsætter som rådgiver for Hathout indtil udgangen af året, hvilket sikrer grundig overlevering af vigtig forretningsviden og en glidende overgang af lederskabet.

- Min pension har været planlagt i længere tid, men muligheden for, at Jean-Pierre kunne overtage rollen som president hos Mir, opstod før end forventet, fortæller Vahey og fortsætter:

 - Derfor træder jeg tilbage fra min nuværende rolle og vil i stedet fungere som rådgiver for ham i hans første tid hos Mir.

Vahey tiltrådte som administrerende direktør for MiR tilbage i oktober 2022 og spillede en afgørende rolle i virksomhedens fusion med AutoGuide Mobile Robots. Forinden havde han haft flere ledende stillinger hos MiRs ejer, Teradyne, over en periode på 36 år.

Strategien forbliver den samme

Under Hathouts ledelse vil MiR ufortrødent fortsætte sin nuværende strategi.

- Jeg glæder mig til at bringe mine erfaringer og markedsmæssige indsigt i spil, samt at være en del af MiRs strategi, der omfatter et fortsat fokus på udvikling af ny software og robotter samt styrkelse af relationerne med de eksisterende multinationale kunder, siger Jean-Pierre Hathout.

Hathout bor i øjeblikket med sin familie i North Carolina. Han planlægger at flytte til Danmark for at dele sin tid mellem Mirs hovedkontor i Odense og Boston, Massachusetts, hvor MiRs ejer, Teradyne, er placeret.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097