23948sdkhjf

Dansteel klar med gigantiske stålplader til vindmølletårne

NLMK Dansteel vil producere stålplader på op til 47 meter og 120 tons til vindmølleindustrien

NLMK Dansteel i Frederiksværk starter en ny enhed, som skal producere stålplader til vindmølletårne og -fundamenter. Dansteel vil gerne have del i det store vindmøllemarked, som ventes i de kommende år, og virksomheden vil tilbyde stålplader i ny og meget større dimensioner.

- Vi er meget glade for at kunne annoncere Blue Wind. Vi er overbeviste om, at vores Blue Wind-produkt- og serviceportefølje vil give vores kunder en komplet løsning til vindindustrien. Vi er stolte af at spille en vigtig rolle i denne hurtigt voksende industri og at kunne støtte vores kunder med produkter og tjenester af overlegen kvalitet, siger Christian Willumsen, adm. direktør for NLMK Dansteel, ifølge Sjællandske Nyheder.

50 procent af NLMK Dansteels produktion vil være dedikeret til vindindustrien.

Ifølge WindEurope forventes Europas samlede kapacitet af vindenergi at stige fra 220 gigawatt i dag til op til 1.300 gigawatt i 2050. Det vil i så fald dække halvdelen af Europas energibehov. Det vil kræve enorme mængder stål.

Plader på 120 tons

Hidtil har NLMK Dansteel kunnet levere stålplader med en længde på 28 meter, en vægt på 60 tons og en tykkelse på 120 millimeter.

Med den ny produktion vil den maksimale længde på pladerne blive 47 meter, en vægt på 120 tons og en tykkelse på 150 millimeter.

Christian Willumsen siger, at Dansteel er den eneste virksomhed, der kan levere stålplader i de størrelser. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064