23948sdkhjf

Vinderen er fundet: Sådan kommer nyt stort robotcenter til at se ud

Når det nye danske robotcenter Center for Large Structure Production (LSP) om et par år står færdigt ved Odense Havns områder på Lindø, vil det være i en bygning tegnet af arkitekterne Christensen & Co.

I vindervalget er der lagt vægt på den høje arkitektoniske kvalitet herunder de klare referencer til SDU, Lindøværftet og havnemiljøet generelt, lyder det i en pressemeddelelse.

Det nye center skal forske i og udvikle automatiserede løsninger til at bygge store konstruktioner som vindmøller, skibe og byggerier. Med centeret kan aktiviteterne for alvor folde sig ud, så forskere og virksomheder kan udvikle robotter til de store konstruktioner - robotter som ikke findes i den skala i dag.

Det nye robotcenter skal, understreges det, være et vartegn for danske industriarbejdspladser og automatisering, samt en bygning, der giver en markant ankomst til Odense Havns områder på Lindø med stærke referencer til såvel stedets eksisterende industribygninger og SDU. På den måde kommer den nye bygning til at løfte den samlede bygningskvalitet på det gamle værftsområde, lyder det fra Christensen & Co.

– Det er et projekt, som sætter sig i en historie og en tradition ved Lindøværftet. Samtidig er den nye bygning et startskud til en ny måde at arbejde på med automatiserede storproduktionsløsninger, og det bliver virkelig spændende at være en del af at skulle skabe en industriel bygning i så stor skala, der også skal favne kreativ tænkning og nyudvikling, siger arkitekt og partner i Christensen & Co., Mikkel Hermann Sørensen.

Byggeri sikret af stor bevilling

Sidste år blev det offentliggjort, at A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal havde doneret 90 mio. kr. til opførelsen af en bygning til Center for Large Structure Produktion (LSP), som Syddansk Universitet driver med en række samarbejdspartnere på Odense Havns områder på Lindø.

Med bevillingen har A.P. Møller Fonden sammen med Syddansk Universitet sikret, at vinderforslaget kan opføres, og at det således vil være muligt at tilbyde konkurrencens vinder en aftale om totalrådgivning i umiddelbar forlængelse af konkurrencen.

De nye bygninger forventes at stå færdige i 2025 og vil til den tid huse såvel robotter og teknologisk udstyr som studerende, forskere og virksomheder.

EU's Regionalfond og Socialfond har støttet indkøb af teknologien i projektet med 88 mio. kr.

Se nøgletal for:
Læs mere om: robotter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.657