23948sdkhjf

Damstahl vil hjælpe kunderne med at beregne CO2-aftrykket

Damstahl, som er en af landets største grossister inden for rustfri stål, tager nu et nyt skridt til et løft af branchens bæredygtighedsarbejde.

Det sker ved lanceringen af en ny beregner for CO2-aftryk, som skal hjælpe kunderne til at overholde CSRD-reglerne (Corporate Sustainability Reporting Directive)ved hjælp af en intuitiv og automatisk udregning af deres drivhusgasudslip.

- Langt de fleste af vores kunder skal til fra 2024 til at rapportere om deres carbon footprint. Det betyder, at de skal oplyse om både scope 1, 2 og 3 – det vil sige deres egen udledning, den udledning, de køber ude i byen, ved for eksempel håndværkere, og udledning fra de materialer de køber ind, siger Michael Lund, CEO hos Damstahl.

- Det er en voldsom opgave for en traditionel, dansk underleverandør. Det er mange timer, der skal bruges på at samle de her informationer. Så i tråd med, at vi har en klar vision om at være en af dem, der vil lede den grønne omstilling, så har vi været i dialog med en række af vores kunder og talt om, hvordan den dataindsamling foregår. For langt de flestes vedkommende er det et stykke manuelt arbejde, hvor man har svært ved at finde et udgangspunkt. Altså hvad er det for nogle data, jeg skal have fat i, og hvor finder jeg de data? Så vi har egentlig klaret arbejdet for kunderne, fortsætter han.

De nye regler træder som nævnt i kraft fra regnskabsåret 2024, hvilket betyder, at alle børsnoterede virksomheder i Europa, og senere også større virksomheder og SMV’er, bliver mødt med stadigt strengere krav i forhold til miljødata.

Nøjagtige data

Den nye klimaberegner bygger på data fra de enkelte leverandører af produkter, som er bestilt gennem Damstahl. I tilfælde med manglende leverandørdata baseres beregningen på en gennemsnitlig udledningsrate. Hvor der ikke foreligger produktspecifikke udledningsdata, benytter beregneren generiske dataindsamlere som for eksempel Exiobase. Alle data er baseret på den internationale drivhusgasprotokol, som fordeler CO2-aftrykket på henholdsvis scope 1, 2 and 3.

- Vi har samlet alle de data, der skal til for at lave et komplet CO2-regnskab, så vores kunder har et decideret rapporteringsværktøj til deres kommende CSRD-rapportering, forklarer Michael Lund, og fortsætter:

- Det betyder, at kunden for det første får et overblik over det CO2-footprint, der er på det han køber hos os. Men han kan også indtaste købte metaller alle mulige andre steder fra, antal forbrugte kroner på fødevarer, strøm, kilometer kørt i firmabiler og så videre. Alt det får han samlet i et billede.

Damstahls klimaberegner findes lige nu i en beta-version, som er tilgængelig via virksomhedens hjemmeside.

Se nøgletal for:
Læs mere om: bæredygtighed råvarer
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.007