23948sdkhjf

Markrobot fra Vejen vinder SMV’ernes Oscar

Virksomheden Farmdroid vinder Dansk Industris Initiativpris 2022, som blev uddelt ved erhvervsorganisationens SMV-dag i Kolding

I 2018 blev virksomheden Farmdroid stiftet. Virksomheden har udviklet en selvkørende markrobot, der kan så og renholde afgrøder ved hjælp af solenergi og uden brug af kemikalier.

I dag bliver 95 procent af robotterne eksporteret. For den indsats belønnes virksomheden nu med Initiativprisen 2022 fra Dansk Industri, som blev uddelt ved erhvervsorganisationens SMV-dag i Kolding.

Kåringen som prisvinder foregik ved en Oscar-lignende uddeling på scenen i Kolding, hvor i alt tre nominerede virksomheder indtog podiet. De tre nominerede var udvalgt af en jury blandt vinderne af de regionale Initiativprisvindere i DI’s regionalforeninger over hele landet.

Opsigtsvækkende resultater

FarmDroid vinder prisen for sine ”opsigtsvækkende initiativer og resultater”. Samtidig er det lagt til grund, at virksomheden har skabt et stærkt grundlag for vækst ved at tænke innovativt og skabe nye bæredygtige løsninger i en verden præget af forandring og usikkerhed, som stigende materialepriser, usikre globale forsyningskæder og mangel på medarbejdere.

Virksomhedens robotter passer perfekt ind i EU’s grønne dagsorden, hvor målet er at nedbringe forbruget af kemikalier med 50 procent i 2030.

FarmDroids robot sår afgrøden på nogle bestemte koordinater, som den husker undervejs. Efterfølgende kører den ud på samme mark, hvor den ud fra de kendte koordinater på planterne ved nøjagtig, hvor afgrøden er placeret, og dermed ved den, hvor den skal luge, og hvor den ikke skal.

FarmDroid dyrker jorden økologisk og CO2-neutralt uden risiko for at ødelægge jordens mikrostruktur på grund af tungt materiel. Robotten er let i forhold til de store maskiner, som man ellers kører rundt med på marken for at fjerne ukrudt.

Filterpatroner og elfærger var også nomineret

Virksomheden S.E.W. North Filtration i Maribo var også nomineret. Virksomheden producerer filterpatroner til filteranlæg, som renser luften for støvpartikler og bidrager til et rent og sundt miljø på virksomheder i hele verden.

Den sidste nominerede var Faaborg Værft i Faaborg på Fyn. Virksomheden har ligget på havnen i Faaborg siden 1970. I dag bygger og reparerer værftet skibe inden for komposit, aluminium og stål. Virksomheden er pioner, når det gælder nybygning af el-færger.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109