23948sdkhjf

Svendborg-værft sætter punktum for kutter-æra

Om en lille måneds tid forlader den 15 meter lange fiskekutter ’Asak’ Petersen & Sørensen Motorværksted i Svendborg. Det skriver Fyens.dk.

Dermed er lidt af en æra slut for det sydfynske værft. Det er nummer ni i rækken af den slags kuttere, værftet har lavet, men det bliver også den sidste i denne omgang.

Det begyndte i 2000’erne, hvor værftet besluttede at udnytte ledig tid blandt medarbejderne til at bygge en kutter. Salgsarbejdet måtte man bekymre sig om efterfølgende. Sådan fortsatte det, og med ’Asak’ er i alt ni kuttere blevet solgt til grønlandske købere.

Værftet tør dog ikke gå i gang med nummer ti uden af have en køber på forhånd.

- Stål er blevet meget dyrt, så mens vi normalt kan sælge en kutter for cirka 10 millioner kroner, så vil den på grund af de høje priser løbe op i 13,8 millioner kroner - samtidig med at renterne er høje, siger Steffan Mastek, administrerende direktør hos Petersen & Sørensen Motorværksted, til Fyens.dk.

Originalartikel: https://fyens.dk/erhverv/svendborg-vaerft-sender-den-niende-kutter-til-groenland-og-der-er-ingen-planer-om-at-bygge-nummer-10

Se nøgletal for:
Læs mere om: skibsværfter
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vestas lander stort onshore-projekt i Skotland
Ugens rokader del 2: Nye ansigter hos Rimeco, Terma, Thyregod...
Direktør for industri-division forlader Grundfos
Melsen Tech fejrer halvt århundrede
Københavnsk robotvirksomhed skifter ud på direktørposten
Finsk ordre til Vestas
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.641