23948sdkhjf

Vestas-ordrer i Spanien trækker ud

[i]Mod forventning har Vestas ikke kunnet lukke spanske ordrer på store møller inden udgangen af 2003. Ordrerne synes nu at kunne trække ud.[/i]
Der går endnu et stykke tid, før Vestas kan annoncere en større, ubetinget vindmølleordre i Spanien, erfarer NetPosten. Vestas meldte ellers ud i sin kvartalsorientering i november, at selskabet forventede at sikre de første spanske kontrakter ved udgangen af 2003.

Problemet er ifølge NetPosten, at det spanske marked er et modent marked med mange etablerede spillere i forvejen. Vestas startede først i foråret 2003 med at satse på markedet. Status er nu, at der er etableret selskab i Spanien og at strukturen er ved at komme på plads. I øjeblikket er man således i gang med at bygge selskabet op.

En anden hindring er, at der er meget bureaukrati i Spanien, hvilket gør, at det tager lang tid at få alle de nødvendige tilladelser. Og Vestas annoncerer kun ordrer, hvis de er ubetingede og har en vis størrelse.

Den største fordel, Vestas har, er, at det danske selskab har udviklet store møller - med en diameter over 80 meter. Det spanske selskab Gamesa Eolica, som Vestas brød en samarbejdsaftale med sent sidste år, råder ikke over møller på over 80 meter i diameter og er nødt til at udvikle disse først, skriver NetPosten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078