23948sdkhjf

Automationsvirksomhed er vokset 175 procent på fire år - nu vil de indtage nyt marked

Erobring af store markedsandele og en vækst i omsætningen på 30 procent svarende til over 15 mio. kr. inden for to år. Det er målsætningen for næste del af Unimecs store strategisatsning.

Den østjyske automations- og ingeniørvirksomhed har haft en vækst på 175 procent på bruttofortjenesten over de seneste fire år. Fremtidens vækst skal blandt andet komme fra pharma- og medicoindustrien, som Unimec har forberedt sig på at indtage de seneste halvandet år.

– Tilbage i 2020 igangsatte virksomheden en større forandringsproces, hvori et af de klare delmål var at trække viden in-house og udvikle os, så vi kunne udvide potentialet og begynde at levere til medico- og pharmakunder. Nu er vi parate, og vi har store forventninger til det nye forretningsområde, som vi ønsker, skal udgøre en markant del af vores portefølje og omsætning fremover, siger Martin Hundevad, der er automation manager og partner i Unimec.

– Hos Unimec har vi en størrelse, der gør det muligt for os at arbejde meget tæt med kunden og med ekstrem stor agilitet. Derfor kan vi meget nemmere ændre og rette til løbende, som projektet udvikler sig. Det er en klar fordel i forhold til, hvad større og mere fastlåste leverandører kan, tilføjer han.

Planen er, at satsningen skal kulminere med den første maskinleverance i andet kvartal og et implementeret GAMP kompatibelt kvalitetssystem inden årets udløb.

Dokumentation og validering nødvendig

Unimec har leveret højteknologiske maskiner til industrien i 16 år, og virksomhedens 32 ansatte har siden opstarten opbygget en stor videns- og erfaringsbank. Alligevel har forberedelserne til det nye marked taget lang tid og krævet helt ny viden og opdaterede procesgange for de garvede ingeniører. Det er der en grund til.

– Sammenlignet med alle andre brancher, vi leverer til, er der et ekstremt fokus på dokumentation og kvalificering, når det gælder pharma og medico. Så snart vores maskiner indgår i produktionen af medicokomponenter, skal alle dele af produktionsprocessen kunne dokumenteres og kvalificeres ned til mindste detalje for at garantere sikkerheden for producenten af komponenten samt patienten og for os som leverandør af maskinellet, siger Martin Hundevad, der fortsætter:

– Derfor har vi brugt det sidste halvandet år på at gennemgå og dokumentere udviklingsprocesser i virksomheden, så vi kan levere dokumentationsniveau, som modsvarer medico- og pharmakunders forventninger. Arbejdet fortsætter, og det bevirker, at vi, forhåbentlig inden året er omme, kan operere under GAMP-guidelines på tværs af alle processer i virksomheden.

Ny mand tager tøjlerne

Hvor Martin Hundevad har været den store katalysator i opstartsprocessen, har man nu hentet yderligere kapacitet ind i form af Martin Grann Kristensen. Han skal fremover være den drivende kraft i afdelingen og overtage projektstyringen fra sin navnebror.

Martin Grann Kristensen har bred erfaring fra tidligere ansættelser hos blandt andet Kjærgaard A/S og InnoScan og er da også hurtigt faldet godt til i rollen.

– Jeg har kunnet sætte mit præg på jobbet og bruge mine kompetencer lige fra begyndelsen. Der er ingen tvivl om, at jeg er kommet til en virksomhed med mange års erfaring, og som ved hvilken kvalitet og standard, der forventes af dem. Jeg glæder mig til for alvor at få sat gang i den nyeste gren af Unimec-familien, siger Martin Grann Kristensen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vestas lander stort onshore-projekt i Skotland
Ugens rokader del 2: Nye ansigter hos Rimeco, Terma, Thyregod...
Direktør for industri-division forlader Grundfos
Melsen Tech fejrer halvt århundrede
Københavnsk robotvirksomhed skifter ud på direktørposten
Finsk ordre til Vestas
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079