23948sdkhjf

Værktøjsfabrikant mærker tydelig tendens: - Plastbranchen vil hellere reparere end skrotte

Værktøjsfabrikanten Armiga har de seneste år oplevet en helt specifik tendens: De danske plastvirksomheder ser en økonomisk gevinst ved at holde de eksisterende værktøjer i topform. Derfor griber man oftere og oftere muligheden for at reparere formværktøjer i stedet for at skrotte og købe nyt.

Udover den økonomiske gevinst, skal indkøbsafdelingerne ikke ud i lange valideringsprocesser af nye værktøjer, og salgsafdelingerne skal ikke slås med længere leveringstider.

Tendensen kan sagtens hænge sammen med kundernes økonomi, men direktør og indehaver, Michael Sørensen, siger til Plastforum, at 'han helt klart også oplever en miljømæssig fokuséren.'

- Det er vores indtryk, at plastvirksomhederne har stort fokus på miljøaftryk, som formindskes ved ”genbrug”. Derfor vælger flere og flere at reparere værktøjer, hvor det er muligt. Det er sidste udvej at skrotte og købe nyt. Det er fornuftigt, set med vores øjne, siger Michael Sørensen, der også mener, at Armigas tilstedeværelse i branchen spiller en rolle.

- Vi er vokset en del de seneste år og er blevet mere kendte i branchen. Derudover har vi været proaktive med at fortælle om mulighederne for reparation fremfor skrotning. Det har nok også betydet en del. Og selvfølgelig spiller energikrisen også ind. Hvis virksomhederne i øjeblikket ser en mulighed for at spare penge, griber de muligheden, siger direktøren.

Vækster kraftigt

Armigas antal af medarbejdere er steget proportionelt med tilstedeværelsen i markedet: Fra 2020 er man vokset fra 30 til 50 ansatte, heriblandt en del lærlinge - og man forventer at ansætte flere i 2023.

Samtidig er maskinparken vokset tilsvarende. De seneste investeringer tæller blandt andet en multiakset maskine fra Mazak (5-akset fræsning og drejning i samme maskine), en portalfræser fra Haas, der tager emner op til 3.683x2.223 mm, en trådgnister og en lasersvejsemaskine til genanvendelse af overflader fremfor nybygning.

Derudover har Armiga i 2022 udvidet produktionsarealet med en ny tilbygning til en eksisterende produktionshal. Virksomheden tæller fire produktionsbygninger i alt.

- Uden at sætte beløb på og nævne specifikke indkøb, tror jeg, at vores investeringsniveau fortsætter i 2023. Vi overvejer hele tiden løbende investeringer, siger Michael Sørensen.

Armigas kunder befinder sig især indenfor medico, pharma og emballagefremstilling, herhjemme og på de nære eksportmarkeder.

Armiga

Armiga A/S er en dansk underleverandør grundlagt i år 2000. Virksomheden fremstiller maskinbearbejdede metal- og plastemner og formværktøjer til plastbranchen. 

Armiga holder til i Thy, hvor man råder over fire produktionshaller på et samlet produktionsareal, der udgør godt 6.000 kvadratmeter.

Virksomheden er ISO 9001-2015 certificeret, fødevaregodkendt og godkendt leverandør til offshore industrien i Danmark og Norge.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11