23948sdkhjf

Nye kunder har erstattet russiske ordre hos Aabo-Ideal

Før krigen i Ukraine hentede den fynske producent af overfladebehandlingsanlæg cirka 10 procent af sin omsætning i Rusland og Ukraine. Det har krigen sat en stopper for; den russiske omsætning på grund af sanktioner, og den ukrainske, fordi kunderne der lige vil se tiden an. Det skriver Fyens.dk.

Det er dog lykkedes Aabo-Ideal at finde nye kunder til erstatning for de russiske og ukrainske. Det viser virksomhedens regnskab for 2021/2022. Her steg bruttofortjenesten med 21 procent til 93,2 mio. kr., mens overskuddet før skat faldt med 11 procent til 3,4 mio. kr.

Administrerende direktør Günter Graul Lorenzen betegner resultatet som ”bestået” og tilskriver det blandt andet, at Aabo-Ideals sælgere har været mere offensive oven på ordretabet i Rusland.

- Og det har vores konkurrenter selvfølgelig også været, for de har jo også mistet ordrer de nævnte markeder, så konkurrencen er blevet hårdere. Men vi har været lidt længere fremme i bussen end vores kolleger (konkurrenter, red.), blandt andet fordi vi har nogle rigtigt gode løsninger, der taler ind i den grønne dagsorden. Vi er foran vores kolleger, når det handler om at optimere energiforbruget. For eksempel kan vi give kunden valgfrihed med hensyn til hvilken energikilde, der skal bruges i tørreovnene. Her kan vi for eksempel erstatte gas med el, hvis kunden ønsker det. Det er ikke alle, der kan det, siger Günter Graul Lorenzen til Fyens.dk.

Originalartikel: https://fyens.dk/faaborg-midtfyn/putins-krig-kostede-millioner-i-landsby-nu-satser-virksomhed-paa-at-komme-ind-i-varmen-hos-bilfabrik

Aabo-Ideal A/S
Regnskabsår 2020 2019
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Bruttofortjeneste 93,2 76,8
Resultat af primær drift (ebit) 7,9 6,0
Resultat før skat 3,4 3,9
Årets resultat 2,8 3,2
Balancestatus 155,7 144,4
Egenkapital 11,6 16,3
Antal ansatte 129 127
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vestas lander stort onshore-projekt i Skotland
Ugens rokader del 2: Nye ansigter hos Rimeco, Terma, Thyregod...
Direktør for industri-division forlader Grundfos
Melsen Tech fejrer halvt århundrede
Københavnsk robotvirksomhed skifter ud på direktørposten
Finsk ordre til Vestas
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141